„Sâmbata, 26 mai 2012, la Centrul Don Orione din Oradea a avut loc întâlnirea eparhiala a copiilor, organizata de catre Biroul Pastoral în colaborare cu diverse grupuri de animatori, întâlnirea având tema: „Bucurati-va mereu în Domnul!” (Fil 4,4) .
Participantii, în numar de 600, cu vârste cuprinse între 5 si 14 ani, au fost din toate protopopiatele si grupurile eparhiei de Oradea. Acestia au venit însotiti de catre responsabili, respectiv: preoti, calugarite, învatatoare si parinti. Pentru buna desfasurare a întâlnirii, 100 de voluntari, seminaristi, tineri din diferite grupuri si asociatii s-au alaturat organizatorilor, respectiv Biroului Pastoral.
Întâlnirea a debutat cu o procesiune în care doi reprezentati ai fiecarui protopopiat, împreuna cu episcopul si preotii au pornit înspre Biserica, unde copiii au oferit darurile lor Preasfintitului Virgil, în prezenta tuturor participantilor. A urmat apoi Sfânta Liturghie, animata de grupurile Dominic Savio si Oratoriul Maria Imaculata, dar si de glasurile celorlalti participanti.
În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfintia Sa Virgil Bercea, a adresat un frumos cuvânt de învatatura, apelând la exemplul sfintilor, încurajând totodata copiii sa persevereze în fapte bune, în spiritul bucuriei.
În ciuda vremii nefavorabile si a timpului ploios, activitatile s-au desfasurat în sala sportiva a Centrului gazda, iar copiii si-au pastrat entuziasmul si voia buna, participând activ la programul cultural-recreativ.
Dupa prânzul oferit de Biroul Pastoral, copiii s-au bucurat de o mica surpriza, o înghetata din partea A.G.R.U. Au urmat o serie de activitati, dintre care amintim: cântece – imnul Don Orione, imnul întâlnirii Bucurati-va mereu în Domnul, invitata Carla Marin si dansurile care au însufletit atmosfera.
În continuare, organizatorii au pregatit un concurs de karaoke, în care grupurile participante s-au întrecut, etalându-si cu entuziasm talentele si maiestria, interpretând diverse slagare din repertoriul românesc.
Bucuria si implicarea copiilor a determinat juriul sa acorde fiecarui grup participant câte o cupa, atribuind distinctii dintre cele mai diverse, pornind de la premiul pentru cel mai entuziast grup, pâna la grupul cel mai prietenos. Tot în acest cadru s-a multumit si Larisei din cadrul „Grupului Dominic Savio”, care a realizat frumosul desen de pe tricourile oferite de Biroul Pastoral tuturor copiilor.
Tot în cadrul premierii, s-au acordat si diplomele de participare pentru fiecare parohie prezenta.
În încheierea programului, reprezentantii Biroului Pastoral au multumit gazdelor – membrii comunitatii „Don Orione”, organizatorilor, preotilor, persoanelor consacrate, participantilor si tuturor colaboratorilor, lansând totodata si invitatia pentru anul urmator. La final, toti cei prezenti au multumit Domnului prin rugaciune, pentru darurile primite si pentru reusita acestei întâlniri.