„În perioada 22- 23 Noiembrie 2014, Colegiul „Sfânta Familie” din Oradea a participat la o retragere spirituala, în Sînmartin, pentru a întelege mai bine semnificatia Sfintelor Sarbatori de Craciun.
Exercitiile Spirituale, au început într-o ambianta placuta, sâmbata dimineata, cu Sfânta Liturghie tinuta de pr. Eduard Roman. Pentru o unitate a grupului mai puternica si o cunoastere interioara a sufletului, a timpului oferit de noi zi de zi, am invitat-o pe doamna psiholog Ana Popa pentru a ne oferi expertiza si experienta sa profesionala.
Prima meditatie a avut loc în a doua jumatate a zilei si a fost tinuta de pr. Popa Paul care a vorbit despre importanta Bibliei în viata noastra si cum noi credinciosii trebuie sa ne însusim comportamentul lui Isus dându-ne mai multe exemple Biblice. Ziua s-a terminat cu discutiile pe grupuri,rugaciunea în care fiecare participant a multumit pentru lucrurile frumoase pe care le-a primit de la Dumnezeu si un silentium prelungit pentru a medita la concluziile auzite, pâna la începutul filmului „God's not dead”.
Duminica a început cu Sfânta Liturghie celebrata de pr. Popa Paul magistru, ajutat de Timos Florin Bogdanel vice-magistru, iar corul a fost format din studentii laici din Colegiul „Sfânta Familie”.
Exercitiile Spirituale s-au încheiat cu meditatia tinuta de Timos Florin Bogdanel vice-magistru al Colegiului „Sfânta Familie” care ne-a îndemnat sa ne curatam sufletele pentru a-L putea primi pe Isus într-un ambient plin de lumina si ne-a explicat importanta postului, folosind ca exemple referinte Biblice.
Aceste exercitii au avut ca scop pregatirea pentru Sarbatoarea Nasterii Domnului nostru Isus Hristos fiind de folos si cu multe roade spirituale pentru toti cei prezenti.

Ciachi Florentina