„Asociatia Caritas Eparhial Oradea împreuna cu Episcopia Greco-Catolica Oradea, sub patronajul Conferintei Episcopilor Catolici din România, cu sprijinul principal al Renovabis, au placerea sa va invite la conferinta internationala cu tema Migratia romilor – dileme si perspective ale Uniunii Europene ce se va desfasura în perioada 18-20 februarie 2015 la Oradea, România

Context si motivatie
Migratia este un fenomen complex si migratia romilor este cea care a lansat, de fapt, întregul proces de focalizare a atentiei asupra excluziunii romilor în Uniunea Europeana.
Motive, destinatii, profilul migrantilor, impactul socio-economic, integrare, mituri si realitati, perspective din diferite puncte de vedere. Abordari si solutii – au functionat ele pâna acum? Au nevoie de îmbunatatiri sau sa fie schimbate?
Reprezentanti ai institutiilor guvernamentale nationale, institutiilor europene cu responsabilitati în acest domeniu, ai societatii civile si ai diverselor organizatii reprezentative ale romilor din Belgia, Bulgaria, Cehia, Franta, Germania, Italia, Marea Britanie, Slovacia, Spania, România vor fi invitati sa participe la aceasta conferinta si sa lucreze împreuna la gasirea unor modalitati mai bune, mai eficiente de a aborda aceasta chestiune actuala si, în acelasi timp, provocatoare.

Mod de desfasurare
Conferinta este gândita sa fie foarte interactiva si este planificata ca o experienta de împartasire, gândire si învatare împreuna. Evenimentul va oferi participantilor un cadru în care acestia sa împartaseasca experientele din proiecte, bune practici dar si sa puna întrebari la care sa caute împreuna raspunsuri.
Folosind principiile metodelor „work-caffe” respectiv „open space”, participantii vor fi cei care vor stabili temele specifice ale dezbaterilor si vor formula, la final, concluziile.

Înscriere
Invitatia oficiala, agenda evenimentului, formularul de înscriere si toate celelalte informatii important a fi cunoscute de catre participanti vor fi trimise acestora pâna în data de 1 decembrie 2014.
Data limita de trimitere a formularului de înscriere completat este 15 decembrie 2014.
Având în vedere ca numarul de locuri la acest eveniment este limitat, organizatorii asteapta sa primeasca cât mai repede formularul de înscriere, pâna la aceasta data.
Pâna în 20 decembrie 2014 cei înscrisi vor primi, din partea organizatorilor, confirmarea participarii lor la conferinta.