În data de 29 octombrie 2020, începând cu ora 19.30, un număr de peste 70 de persoane au participat la Prima cateheză pentru adulți și familii, prezentată pe zoom de către pr. Mihai Vătămănelu, Vicar general al Eparhiei Greco-Catolice de Oradea și de pr. Mihai Tegzeș, cu tema: „În familie credința face diferența”.

În prima parte a catehezei s-a subliniat importanța credinței în semnificația ei pentru viața soților creștini și a familiei, precum și legătura profundă între credință și căsătorie. S-a clarificat în termeni simpli conceptul „credinței” pornind de la unele întrebări, cum ar fi: „Ce înseamnă, în viața de toate zilele, a avea credință? Există ceva în viața cotidiană, normală care se aseamănă cu credința?” S-a arătat că, dincolo de toate limitele care există în viața soților, este semnificativ faptul că întotdeauna Isus îi privește în starea lor de la început de „chip și asemănare”. De asemenea, Isus este autorul chemării lor speciale: soții sunt împreună-chemați să descopere lumii iubirea lui Isus pentru Biserică, mireasa Sa și iubirea lui Dumnezeu pentru omenire, manifestată în întruparea Cuvântului în pântecele Mariei.

Cea de a doua parte a catehezei a fost dedicată „ecoului”: protopopii, preoții, preotesele și laicii din țară și din străinătate au împărtășit tuturor „perla lor prețioasă”, ceea ce i-a atins din tema expusă…

În final Preasfinția Sa, Episcopul Virgil BERCEA, i-a salutat pe toți participanții, a încurajat familiile în apostolatul lor și le-a binecuvântat.