Dragii mei,

Sfântul Parinte Papa Francisc a dedicat anul 2015 Vietii Consacrate iar deschiderea va fi la Roma la data de 29 noiembrie 2014 printr-o veghe si rugaciune.
Cu toata dragostea va invit la Oradea în data de 29 noiembrie 2014, orele 10.30, pentru a celebra împreuna deschiderea ”Anului Vietii Consacrate” în Catedrala „Sfântul Nicolae”. Vom fi împreuna cu totii: preotii si persoanele consacrate, calugarii si calugaritele, credinciosii si asociatiile laicale care lucram pentru propovaduirea Cuvântului Evangheliei si pentru mântuirea sufletelor. În acest cadru de rugaciune vom încerca sa întelegem rolul indispensabil al fiecaruia în Biserica; sa ne bucuram si sa multumim Domnului pentru toate darurile primite si, sa ne daruim sufletul, inima si viata noastra Bisericii si Sfintei Treimi. Pruncul care Vine este viata noastra, Cristos cel Înviat estre credinta noastra iar speranta este Domnul cerului si al pamântului.
”De la persoanele consacrate”, spune Sfântul Parinte, Papa Francisc, ”nu se asteapta sa împlineasca gesturi eroice, nici sa lanseze proclamatii rasunatoare, ci sa marturiseasca bucuria care izvoraste din certitudinea de a fi iubiti si din încrederea de a fi mântuiti”.
Va astept pe toti la Oradea si sunt convins ca aceasta celebrare Liturgica va fi o încununare a activitatilor pastorale din parohiile dumneavoastra, un bun prilej de a sta împreuna si de a ne cunoaste mai bine precum si un moment de a reîncepe o noua viata cu Domnul.

Cu arhiereasca binecuvântare,