„„Crucea lui Hristos! Purtati-o prin lume ca simbol al iubirii lui Hristos pentru umanitate si spuneti tuturor ca salvarea si mântuirea au fost facute posibile doar prin moartea si învierea lui Hristos”, sunt cuvintele Sfântului Parinte Papa Ioan Paul al II lea prin care le încredinteaza tinerilor Crucea. Astazi la Oradea, a fost un moment de bucurie pentru credinciosii catolici de ambele rituri din Oradea.
Primul moment al întâlnirii a fost la Catedrala greco catolica „Sfântul Nicolae”, unde s-a organizat un moment de rugaciune cu citirea Sfintei Evanghelii în limbile: româna, maghiara, italiana si engleza, dupa care a urmat cuvântul preacucernicului parinte sincel cu preotii Antoniu Chifor, care a transmis si salutul Preasfintiei Sale Virgil Bercea.
A urmat rugaciunea facuta de delegatiile din: Danemarca, Anglia, Italia de diferite confesiuni: greco – catolici, romano – catolici si ortodocsi, urmata de procesiunea spre Basilica romano – catolica.
În cuvântul sau de învatatura Preasfintitul Bocskei Laszlo a subliniat importanta crucii. Crucea este indicatorul care arata întodeauna directia buna, care ofera siguranta nu doar noua ci tuturor.
Icoana Fecioarei Maria este încredintata si ea tinerilor tot de catre Sfântul Parinte Papa Ioan Paul al II lea prin cuvintele: „Purtati-o cu grija, pe Mama voastra! Va fi un semn a prezentei materne a Sfintei Fecioare în mijlocul tinerilor, chemati întocmai ca Apostolul Ioan, sa o primeasca cu bucurie în vietile lor.”