„Credinciosii din Horoatu Crasnei au trait duminica, 28 septembrie 2014, momente de mare bucurie cu ocazia sfintirii Bisericii Greco Catolice. Preasfintia Sa Virgil Bercea a fost asteptat la intrarea în sat cu caleasca si îmbracati în port popular.
La slujba de sfintire au participat în jur de 50 de preoti, foarte multi credinciosi la sarbatoarea comunitatii greco catolice luând parte si un reprezentant al Bisericii Reformate. Primul moment a fost sfintirea peretilor exteriori ai Bisericii, urmat de momentul sfintirii Mesei Sfântului Altar, în care au fost asezate Sfintele Moaste si Hrisovul, apoi a urmat sfintirea peretilor interiori.
Sfânta Liturghie s-a celebrat în curtea Bisericii în locul special amenajat. Dupa Sfânta Liturghie a urmat decernarea anumitor distinctii si diplome tuturor celor care au ajutat la construirea Bisericii cu hramul Schimbarea la Fata din localitate.
Momentul final a fost cel în care toti credinciosii au putut intra în Sfântul Altar pentru a putea saruta Sfânta Masa, Sfânta Evanghelie si Sfânta Cruce.