Nr. 783 ? 29.IX. 2014

Preafericirea Voastra,
Înalt Preasfintiile Voastre,
Preasfintiile Voastre,
Parintilor,
Dragii mei calugari, calugarite, credinciosi, tineri,

Pentru prima data ,,Crucea si Icoana Zilelor Mondiale ale Tineretului” vor fi în pelerinaj în toate diecezele si eparhiile din România. În drum spre Ziua Mondiala a Tineretului de la Cracovia, ce va avea loc în perioada 15 octombrie – 1 noiembrie 2014. Este un dar minunat pentru întreg poporul român, în special pentru tineri!
,,Crucea si Icoana Zilelor Mondiale ale Tineretului” au fost încredintate tinerilor din lumea întreaga de catre Sfântul Ioan Paul al II lea, papa a tinerilor, cel care a instituit ,,Zilele Mondiale ale Tineretului”. Din anul 1984 aceasta ,,Cruce” a strabatut toate continentale poposind în cele mai diferite locuri pentru a aduce mesajul plin de speranta al jertfei lui Cristos pentru mântuirea omului. Din anul 2003 ,,Crucea” este însotita de ,,Icoana Fecioarei Maria Salus Populi Romani” ca semn al grijii pe care Maica Domnului o poarta generatiilor tinere.
Îi multumim Domnului pentru acest mare dar ce ni-l face prin prezenta acestor simboluri încarcate de pretuirea, veneratia si rugaciunea a milioane de persoane din lumea întreaga. Pelerinajul ,,Crucii” si al ,,Icoanei” prin România este o ocazie potrivita de rugaciune pentru tinerii nostrii si din lumea întreaga atât de încercati de framântarile timpurilor pe care le traim. În trecerea prin comunitatile noastre ,,Crucea” si ,,Icoana” îi invita pe tineri sa participe la ,,Întâlnirea Nationala a Tineretului Catolic” ce va avea loc la Cluj – Napoca în anul 2015. Totodata, este un prilej poltrivi de rugaciune pentru tara noastra si pentru poporul român, asupra caruia invocam binecuvântarea lui Dumnezeu prin mijlocirea Preasfintei Fecioare Maria.
Tuturor tinerilor, si nu numai, adresez invitatia de a se apropia de ,,Cruce” si de ,,Icoana” acolo unde vor poposi, dupa programul pregatit. Prezenta ,,Crucii lui Cristos” sa ne uneasca în rugaciune ti în marturia crestina pentru ca, asa cum ne îndeamna Sfântul Parinte Francisc, ,,sa ne manifestam bucuria Evangheliei care transforma lumea”.
Haruri si binecuvântari de la Domnul

†Virgil Bercea