„Episcopia Greco-Catolica de Oradea va invita joi, 21 aprilie 2016, de la ora 18:00, în Sala Mare a Primariei Municipiului Oradea, la o întâlnire cu domnul academician profesor Ovidiu Bojor, supranumit „parintele fitoterapiei românesti”. Tema întâlnirii va fi „Tinerete fara batrânete si viata fara de moarte”, stil de viata sanatos.

Pentru profesorul Ovidiu Bojor „tinerete fara batrânete si viata fara de moarte” nu este doar un basm, ci un stil de viata. Ajuns la 91 de ani continua sa fie o persoana activa si vesela. Si-a dedicat toata viata studierii plantelor, în România si peste hotare. Este autorul a zeci de carti si sute de articole si tratate de fitoterapie si are 40 de brevete farmaceutice, insulina vegetala fiind cel mai important brevet medaliat cu aur la Geneva.
Profesorul Bojor a mers pe jos zeci de mii de kilometri în expeditii stiintifice în muntii Carpati, în muntii Himalaia. În calitate de expert ONU pentru Dezvoltare Industriala a elaborat metodologia cartei economice si ecologice de pastrare a patrimoniului national. Este o personalitate în Fitoterapia internationala si în acelasi timp este o persoana modesta, discreta si cumpatata. Si azi mii de persoane îi solicita sfaturi medicale, pe care le ofera gratuit oricui îi trece pragul.
Pe 21 aprilie, la Oradea Profesorul Bojor ne va împartasii secretele unui stil de viata sanatos: «Preventia este medicina viitorului, adica sa nu ajungi sa fii bolnav, la care se adauga alimentatia». Apoi este echilibrul între cei trei 8: opt ore de munca activa, opt ore de odihna activa si opt ore de somn. A doua zi domnul profesor Bojor va avea o întâlnire cu tinerii si studentii din Oradea.

Evenimentul este organizat de Episcopia Greco-Catolica de Oradea în colaborare cu Facultatea de Medicina si Farmacie, din cadrul Universitatii din Oradea.

Intrarea este libera.

Pentru detalii si informatii suplimentare legate de acest eveniment va rugam sa apelati tel. 0753 535 174 sau email tchifor@gmail.com.