„Anul scolar 2010-2011 a debutat la Liceul Teologic Greco-Catolic din Oradea cu festivitatea de deschidere organizata în curtea liceului. La eveniment au participat, alaturi de corpul profesoral, si cei 600 de elevi însotiti de parinti, rude si prieteni. Ca în fiecare an, în mijlocul elevilor si profesorilor a fost Preasfintitul Virgil Bercea, care a celebrat un Te Deum, dupa care a rostit un scurt cuvânt de învatatura referindu-se cu precadere la pilda semanatorului: „Semanatorul trebuie sa gaseasca un teren fertil în inima si în sufletul dumneavoastra. Eu ma bucur ca începe scoala. Va doresc un an nou în care sa încercati sa va faceti noi prieteni, sa încercati sa ramâneti aproape de parinti si de profesori”. În continuare a luat cuvântul directorul institutiei, domnul Andrei Cristea, care a spus: „Va multumim pentru ca ati ales sa fiti elevii liceului nostru. Aici în cadrul scolii avem cele mai mari trairi si prietenii care dureaza o viata. Încercati sa deveniti mai buni elevi, cetateni, crestini. Eliminati din viata voastra delasarea si vulgaritatea”. Apoi, adresându-se corpului profesoral, domnul director a continuat: „Va îndemn si pe voi, dragi profesori, sa aveti puterea sa mergeti mai departe pentru ca aveti în palma voastra sufletele acestor elevi”.
Din partea Inspectoratului Scolar Judetean Bihor a participat doamna inspector Elisaveta Rosu.
Programul a continuat cu orele de dirigentie, analizarea problemelor organizatorice, discutii cu parintii, stabilirea orarului si prezentarea regulamentului scolar.
Dorim tuturor elevilor si profesorilor Liceului Teologic Greco-Catolic din Oradea rezultate bune la învatatura prin care sa fie continuata traditia învatamântului greco-catolic.