„În perioada 26 – 27 septembrie 2014 a avut loc în Eparhia Lugoj întâlnirea anuala a Consiliului Director al Asociatiei Generale a Românilor Uniti, Greco-Catolici (AGRU).
Tema întâlnirii pentru acest an a fost: Toti suntem discipoli misionari, iar mottoul:
A fi discipol înseamna a avea dispozitia permanenta de a duce altora iubirea lui Isus, iar asta se întâmpla în mod spontan oriunde, pe strada, în piata, la locul de munca, în calatorie.” (Papa Francis, Exortatia apostolicaEvangelii Gaudium, 127)
Eu sunt o misiune pe acest pamânt si pentru aceasta ma aflu în aceasta lume. Trebuie sa ne recunoastem pe noi însine ca pecetluiti de aceasta misiune de a lumina, a binecuvânta, a da viata, a ridica, a vindeca, a elibera.” (Papa Francisc, Exortatia apostolica Evangelii Gaudium, 273)
Lucrarile Consiliului Director national, la care au participat delegati AGRU din cele sase eparhii greco-catolice, au debutat în dupa-amiaza zilei de 26 septembrie a.c. cu salutul P.S.S. Alexandru MESIAN, episcopul de Lugoj si al presedintelui Alin TAT. A urmat meditatia asistentului spiritual national, preot Angelo POP, vicar-general de Lugoj, pe marginea temei propuse si interventia presedintelui AGRU Cluj, Marius BOLDOR.
Sesiunea de lucru a avut ca puncte principale de dezbatere: întocmirea Calendarului asociativ 2014–2015; activitatile din calendarul Actiunii Catolice din România (ACRO) – seminar pentru asistentii spirituali (25–28 noiembrie 2014, Luncani); Consiliul national al ACRO (28 noiembrie–1 decembrie 2014, Luncani); programul pentru sarbatorirea Zilelor Actiunii Catolice 2014 (19–26 octombrie); se doreste din partea fiecarei asociatii AGRU a unei cronologii a principalelor evenimente de la reînfiintarea acestora pâna în prezent.
În program au fost prezentate concluziile întâlnirilor ELF si SIESC din iunie/iulie 2014, la care au participat si delegati din partea AGRU National.
La acest eveniment a participat si P.F. Lucian MURESAN, arhiepiscop major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolica, care a încurajat laicii sa implice activ în viata Bisericii. Totodata a binecuvântat lucrarile si a precizat ca participarea membrilor Consiliului Director al AGRU National pe data de 27 septembrie la sfintirea bisericii din Scaius constituie un moment istoric.
Urmatoarea întâlnirea a membrilor Consiliului Director va avea loc între 22–23 mai 2015 si va fi gazduita de catre noua Eparhie Greco-Catolica „Sfântul Vasile cel Mare” de Bucuresti.