„Duminica, 14 septembrie 2014, în sarbatoarea Înaltarii Sfintei Cruci, credinciosii Parohiei greco-catolice „Sf. Gheorghe” – Olosig au avut deosebita bucurie de a putea venera o particica din relicvele Sfintei Cruci, care a fost solemn scoasa în procesiune si expusa spre publica venerare pe tot parcursul Sfintei Liturghii.
În omilia rostita dupa citirea Sf. Evanghelii, parintele paroh Eduard Felician Fischer a evidentiat mai întâi importanta trairii în propria viata a Tainei Crucii, patrunsa de o teologie profund înradacinata în Misterul Pascal al lui Hristos, care prin patima, moartea si învierea Sa, ne-a mântuit pe toti. Crucea nu este doar un obiect sacru, ci este chipul biruintei Bisericii asupra dusmanilor vazuti si nevazuti, dar si arma de întarire si scut împotriva ispitelor lumesti. Crucea aminteste de directia spre care un crestin trebuie sa-si orienteze viata: înspre Dumnezeu si înspre semenii sai. Iar, nu în ultimul rând, purtarea în viata de zi cu zi a Crucii lui Hristos este semnul sau prefigurarea cununii nestricacioase pe care crestinul dreptcredincios o va primi drept rasplata pentru buna chivernisire a propriei vieti, deoarece dupa Cruce întotdeauna urmeaza Învierea! Apoi, în cadrul aceleiasi omilii s-a facut referire la însasi relicva expusa, care contine câteva particele din acea parte a Crucii lui Hristos, descoperita, trimisa si pastrata la Roma de catre împarateasa Sf. Elena, mama Sf. Constantin cel Mare.
Episcopia Greco-Catolica din Oradea primise aceasta relicva de la Roma, în urma cu peste 20 de ani, care actualmente se afla în custodia Seminarului Teologic „Sf. Vasile, Grigore si Ioan”, si care din bunavointa parintelui rector Anton Cioba au putut fi expuse spre venerare.
La finalul Sf. Liturghii toti credinciosii prezenti în biserica au avut ocazia de a se apropia spre închinare la adevaratul lemn al Crucii lui Hristos spre mai mare marirea lui Dumnezeu si binele nostru al fiecaruia.

Paroh