„Duminica, 14 septembrie 2014, în incinta Liceului „Don Orione” s-a desfasurat Festivitatea de deschidere a noului an scolar, 2014-2015, în prezenta conducerii liceului, a Preasfintitului Virgil Bercea, episcop al Eparhiei Greco-Catolice de Oradea, precum si a autoritatilor locale.
Toamna se numara bobocii, iar educatorii si profesorii Liceului „Don Orione” cresc, pe an ce trece, numaratoarea. Într-adevar, în dupa-amiaza zilei de 14 septembrie a.c., curtea Liceului „Don Orione” s-a umplut de elevi, boboci si „veterani”, însotiti de familiarii lor. Ca în fiecare an, conducerea unitatii de învatamânt a tinut sa organizeze aceasta festivitate în duminica dinaintea primei zile de scoala, în acest an 15 septembrie, tocmai pentru a veni în întâmpinarea parintilor care îsi încep activitatile în dimineata zilei urmatoare, astfel ei putând sa-i însoteasca pe copii lor în primele clipe ale noului început de an scolar.
Sarbatoarea a început printr-un moment de rugaciune, urmat de salutul si binecuvântarea PS Virgil. Salutari si încurajari catre elevi si parinti au fost adresate si de catre: dl. prefect al judetului Bihor, Claudiu Pop, dl. presedinte al Consiliului Judetean Bihor, Cornel Popa, dl. viceprimar, Ovidiu Muresan, directorul si managerul Liceului „Don Orione”, Alexandru Stoica, respectiv Martin Peter Miheller. La final a luat cuvântul parintele Mihai Fecheta, preot – calugar în Congregatia Sfântului Luigi Orione, fondatoare si sustinatoare a acestui lacas de învatamânt.
Dupa aceste momente pline de emotii, încurajari si sperante educatorii, elevii si familiile lor s-au îndreptat catre propriile sali de clasa.