„Papa Paul al VI-lea – pontiful care a încheiat Conciliul Vatican al II-lea si a dat glas strigatului celor din urma, va fi proclamat sfânt la 14 octombrie 2018. Anuntul a fost facut de Sfântul Parinte care a prezidat Consistoriul de sâmbata, 19 mai, un consistoriu public privind unele cauze de canonizare. Adunarea cardinalilor, convocata de papa Francisc, a avut loc la ora 10.00, în Sala Consistoriului din Palatul Apostolic si a început cu rugaciunea canonica a Orei a Treia.
Paul al VI-lea (Ioan Baptist Montini), papa;
Oscar Arnulfo Romero Galdamez, arhiepiscop de San Salvador, martir;
Francisc Spinelli, preot diecezan, fondator al institutului de viata consacrata ”Surorile Adoratoare ale Preasfântului Sacrament”;
Vincentiu Romano, preot diecezan;
Maria Ecaterina Kasper, fecioara, fondatoare a institutului de viata consacrata ”Slujitoarele Sarace ale lui Isus Cristos”;
Nazaria Ignatia a Sfintei Tereza a lui Isus (Nazaria Ignazia March Mesa), fecioara, fondatoarea congregatiei de viata consacrata ”Surorile Misionare Cruciate ale Bisericii”.
Potrivit uzantei, ceremoniile de canonizare, expresia publica a cinstirii universale acordata unui Sfânt, sunt prezidate de papa Francisc si se desfasoara la Roma.

Sursa: http://ro.radiovaticana.va