„La Biblioteca Judeteana „Gheorghe Sincai” din Oradea, a avut astazi, 11 septembrie, prezentarea cartii doamnei Simona M. Vrabiescu Klecker, la care a participat un numar mare de persoane, iubitori ai cartilor .
Prezentarea volumului II „Pe urmele mele în doua lumi: România – SUA” a fost facuta de catre scriitorul si publicistul Emil Hurezeanu si de catre domnul Ioan Moldovan, director al revistei Familia. Cuvântul de bun venit si al bucuriei prezentarii cartii a venit din partea doamnei Ligia Mirisan, director al Bibliotecii, urmat de cuvântul Preasfintiei Sale Virgil Bercea.
Cartea este o marturie a vieti, vorbind despre aventura americana cu descrierea noilor încercari ale libertatii doamnei Vrabiescu Klecker dupa perioada grea a comunismului din România, domnul Hurezeanu prezentându-o ca si pe „o structura a vietii românesti pierduta, dar în curs de refacere”.
La sfârsitul prezentarii a avut loc un mic moment artistic sustinut de catre sopranele Florina Hinsu Maris, Adina Buboi si baritonul Florin Hinsu Maris.
Doamna Simona M. Vrabiescu Klecker a studiat la 2 dintre facultatile prestigiose ale Americii, la Columbia Univeristy si la New York University, conducând de-a lungul vietii 2 biblioteci mari, a Curtii Federale de Comert International si a Organizatiei Natiunilor Unite.