În data de 1 august 2014, PS Virgil Bercea, Episcop al Eparhiei de Oradea, a semnat decretul de numire a noului Vicar Episcopal cu preotii, al Eparhiei de Oradea, în persoana parintelui Antoniu Titus Chifor, pâna acum rector al Seminarului “Sfintii Trei Ierarhi Vasile, Grigore si Ioan” din Oradea. Decretul intra în vigoare în data de 6 august 2014 – de Sarbatoarea Schimbarii la Fata a Domnului.
Pr. Antoniu Titus Chifor s-a nascut la data de 10 iulie 1981.
Între anii 1996 si 2000 a urmat studiile liceale la Liceul Teologic Greco-Catolic Sf. Vasile cel Mare din Blaj. Studiile universitare le-a urmat între anii 2000 si 2005 la Facultatea de Teologie Greco-Catolica, departamentul din Blaj al Universitatii “Babes-Bolyai”. Aici a obtinut Licenta în Teologie cu lucrarea: “Dreapta-credinta si erezia în Biserica Antica, secolele II-III”.
A urmat, între anii 2006 si 2009, o perioada de studii post-universitare încheiate cu obtinerea unui Master în Teologie Biblica pentru lucrarea: "L'Evangile de Jean dans le Temps pascal Byzantin. Hermeneutique liturgique et pascale des récits johanniques propres au Pentecostaire" sustinuta la “L'Institut Catholique de Paris”. Tot în aceasta perioada a mai obtinut un certificat ISEO acordat de catre “L'Institut Supérieur des Etudes Œcuméniques” si un certificat superior de Greaca Biblica de la “L'Ecole des Langues et Civilisations de l’Orient Ancien” (ELCOA).
Dupa ce s-a casatorit a fost hirotonit diacon, iar la 15 august 2008, preot.
Între anii 2007 si 2009 a sustinut o activitate diaconala si preoteasca în parohia Notre Dame des Vertus, Aubervilliers, Franta. Aici a fost responsabil cu asigurarea permanentei la secretariatul parohiei, consilierea persoanelor provenind din diferite categorii sociale, responsabil de vizitarea bolnavilor si asigurarea asistentei lor spirituale, responsabil de cateheza si de imigrantii români din Nordul Parisului.
În anul 2009 a fost numit Vicerector si Formator al anilor III-IV la Seminarul Teologic Greco-Catolic "Sfintii Vasile, Grigore si Ioan" din Oradea, iar la 15 iunie 2010, Rector al acestui Seminar. În data de 1 august 2014 a fost numit Vicar Episcopal cu preotii în Eparhia de Oradea.
Îi dorim multe haruri si binecuvântari pentru noua misiune încredintata.