„În binecuvântatele zile de 12-13 iunie 2014, zeci de alesdeni si nu numai,i s-au rugat la Icoana Fecioarei Maria de la Guadalupe si au vizionat videoproiectii/documentare cu caracter educativ-moral în scopul apararii vietii.
Evenimentul s-a desfasurat în Biserica Greco-Catolica „Izvorul Tamaduirii” din Alesd, jud. Bihor si a fost condus de catre Pr. paroh Sorin Rosca si Pr. Ioan Chisarau – presedintele Asociatiei ”Darul Vietii” din Timisoara. Au mai participat la eveniment si fostul paroh, Pr. Hegyes Ioan Cristian si Pr. Polac Romeo Mircea din parohia Beznea, jud. Bihor.
Oamenii au fost convinsi ca rugându-se la icoana Fecioara Maria îi va ajuta sau chiar îi va vindeca ,,Sotia mea este bolnava si am venit sa ma rog pentru ea, sper sa se faca bine” a declarat un batrân care a mers sa se închine icoanei Fecioarei Maria.
Icoana facatoare de minuni a Sfintei Fecioare Maria de Guadalupe este cunoscuta ca nefiind pictata de mâna omeneasca, cea care a determinat pe azteci sa renunte la sacrificiul copiilor inocenti în sec, al XVI-lea, de altfel este si singura consacrata ca Protectoare a pruncilor nenascuti.
Icoana este o copie fidela în marime naturala a originalului, care se afla în Mexic, iar episcopii catolici de acolo au binecuvântat periplul ei prin bisericile lumii pentru oprirea avorturilor.
Multumim lui Dumnezeu pentru aceste minunate zile!