„Sâmbata, 31 mai 2014, la Liceul “Don Orione” din Oradea, a avut loc Întâlnirea Copiilor din Eparhia de Oradea cu Preasfintitul Virgil. Tema întâlnirii din acest an, a fost: “Domnul este de partea mea, nu ma tem de nimic”! Ps 118,6
Cei aproape 1000 de copii, împreuna cu peste 150 de însotitori: preoti, dascali, parinti, coordonatori si animatori care i-au însotit au petrecut o zi plina de har în jurul Pastorului Eparhiei noastre, Preasfintitul Virgil.
Programul zilei a început cu primirea participantilor, apoi a continuat cu Sfânta Liturghie, unde în mod deoasebit am multumit Domnului pentru toate harurile primite. Copiii au multumit, deasemenea, parintilor, educatorilor, preotilor, binefacatorilor si tuturor celor care se îngrijesc de ei.
Preasfintitul Virgil, în cuvântul adresat copiilor, le-a multumit pentru ca au venit la aceasta întâlnire într-un numar atât de mare. A subliniat cumintenia lor, iar pentru aceasta atitudine a copiilor, Preasfintitul a recunoscut harul lui Dumnezeu precum si munca parintilor, educatorilor, preotilor, preoteselor si calugaritelor. Pornind de la tema zilei: “Domnul este de partea mea, nu ma tem de nimic”! (Ps 118,6), Preasfintitul ne-a spus ca atunci când suntem cu Domnul reusim în toate planurile noastre, la scoala, în familie, cu prietenii si nu ne poate fi teama de nimic pentru ca Isus Domnul este prietenul cel mai bun, mai ales al copiilor.
Sarbatoarea a continuat într-un spirit de bucurie si comuniune, luând masa împreuna dupa care s-a dat curs programului recreativ (cântece, dansuri, jocuri…). Acest program a fost pregatit de catre animatorii si voluntarii de la Oratoriu-Scout-Liceul “Don Orione”, Oratoriul “Maria Imaculata”, Seminarul Teologic, Colegiul “Sfânta Familie”, Grupul “Allegria” de la Manastira Franciscana si ASTRU.
O parte a programului s-a desfasurat sub forma de concurs între participantii din protopopiate, iar la sfârsitul întâlnirii au fost premiati cei mai buni.
Surpriza zilei a constat în prezenta a doi magicieni invitati pentru a-i încânta pe copii: Eduard si Bianca – campioni nationali în magie, cei care au ajuns pâna în semifinale la “Românii au talent”. Acestia, prin numerele lor, i-au încântat si fascinat pe copiii care s-au aratat deosebit de bucurosi.
La final doamna Ramona Dragos si Pr. Paul responsabili cu Birolul Pastoral, organizatorul principal al întâlnirii, au multumit copiilor prezenti. Multimiri deosebite celor ce au participat la concursul de desene pe tema întâlnirii si în mod deosebit lui Alexandru Ghiulai, clasa a III-a de la Liceul “Don Orione”, câstigatorul desenului aplicat apoi pe toate tricourile pe care participantii le-au primit. S-a multumit gazdelor întâlnirii, Comunitatea “Don Orione” (Pr. Mihai Fecheta si Pr. Vicar Florian Gui, Fratii Catalin si Gabriel), colaboratorilor Biroului Pastoral Oradea, voluntarilor prezenti, preotilor, dascalilor, si tuturor celor care au acceptat invitatia la sarbatoarea copiilor.
Multumiri speciale mai ales prin rugaciune tuturor binefacatorilor care au sustinut acest eveniment deosebit (realizarea tricourilor, prânzul si mai ales înghetata oferita de AGRU – prin presedintele eparhial Gratian Boros).
Multumim înca odata Domnului pentru aceasta zi minunata si însorita (de stralucirea acestor copii), în care împreuna am putut sa-L preamarim cu bucurie si veselie prin vocile îngeresti ale copiilor.