„Duminica, 6 mai 2018, familia orionina din Oradea a fost în sarbatoare. 56 de elevi din clasele a II-a de la Liceul Don Orione, dar si altii din clasele mai mari, au primit Prima Împartasanie într-un cadru festiv.
Participarea elevilor la acest eveniment a avut loc în baza acordului pe care si l-au dat parintii lor, indiferent de confesiunea acestora. Copiii au fost pregatiti spiritual pentru acest eveniment de preotii si profesorii scolii, care le-au explicat semnificatia Împartasaniei si a Spovezii si i-au îndrumat corespunzator. În cursul zilei de vineri, 4 mai, elevii s-au spovedit la preotii Congregatiei “Don Orione” si au avut un program de relaxare în natura, cu cântece si jocuri, pregatindu-se pentru importantul eveniment.
Duminica, Biserica Parohiei „Duminica Tuturor Sfintilor – Don Orione“ din Iosia Nord a fost arhiplina. Alaturi de cei mici au fost prezenti multi reprezentanti ai familiilor acestora, care – multi dintre ei neavând locuri pe scaune – au ascultat predica parintelui Florian Gui, care le-a transmis îndemnul cristic: „Lasati copiii sa vina la mine!” Liturghia a fost oficiata de preotii Florian Gui, Mihai Fecheta si Marius Obreja. Copiii au depus un legamânt simbolic, angajându-se sa traiasca „O viata fara mofturi”, iar parintele Florian a atras atentia ca acest îndemn se adreseaza si adultilor, care ar fi bine sa acorde mai putina atentie lucrurilor prin care îsi afiseaza succesul social si mai multa atentie valorilor spirituale si educatiei copiilor.
Copiii au primit diplome care marcheaza acest eveniment si mai multe cadouri constând în dulciuri si carti. Dupa Sfânta Liturghie, copiii s-au dus împreuna cu doamnele învatatoare prof. Iohana Florentina Pascar si prof. Florina Sipos, cu alti profesori si preoti de la Liceul „Don Orione”, dar si cu prieteni si membri ai familiilor lor, în sala de sport si de festivitati a liceului, unde cele peste 300 de persoane au petrecut în continuare momente frumoase, cu cântece si dans. Parintii copiilor au adus platouri de mâncare gatita de ei acasa, iar Scoala a oferit bauturile racoritoare si un tort urias pentru toti cei prezenti.
Demn de mentionat este faptul ca acest frumos eveniment s-a facut fara ca parintii sa trebuiasca sa contribuie financiar – cu exceptia coronitelor din flori naturale, care au fost cumparate de familiile fetitelor. Frumoasele rochii albe au fost puse la dispozitie gratuit de catre scoala, la fel ca în fiecare an. În prin plan a fost emotia si bucuria, copiii chiar participând spiritual la acest eveniment si spunându-le parintilor, dupa Împartasanie, ca acum se simt plini de har!