„Ziua de duminica, 1 iunie a acestui an a adus unui grup de aproape 30 de copii din clasa a III-a B de la Liceul Greco-Catolic “Iuliu Maniu” Oradea si din Parohia “Schimbarea la Fata” Velenta, Oradea un dar deosebit: cu bucurie si emotie în suflet au facut Prima Spovada si l-au primit pe Isus în sufletul lor, facând Prima lor Împartasanie Solemna.
Evenimentul a fost celebrat în cadrul Sfintei Liturghii arhieresti celebrata de PS Virgil Bercea împreuna cu un sobor de preoti la orele 10.00 în Biserica “Schimbarea la Fata” din cartierul Velenta, Oradea.
Copiii împreuna cu preotii si doamnele învatatoare au intrat în procesiune în biserica, unde au fost întâmpinati de familiile lor si de membrii comunitatii.
În cuvântul de învatatura pe care l-a rostit, PS Virgil le-a multumit si i-a felicitat pe parintii copiilor pentru ca i-au adus la biserica. “Spre deosebire de alti copii, acestia au ceva în plus: îl au pe Domnul. Iar de-a lungul vietii lor vor stii ca, fie în necaz, fie în bucurie, Isus este prezent în viata lor si îi va ajuta sa se bucure de cele bune si sa treaca peste greutati” – i-a asigurat episcopul pe cei prezenti la eveniment. A avut de asemenea un dialog cu cei mici, acestia aratându-si cunostintele dobândite în urma catehezei facute de Pr. Paul Popa, asistent spiritual al claselor de Step by Step din str. Gen. Magheru, de doamnele învatatoare si de profesoarele de religie.
Momentul solemn a fost primirea Sfintei Taine a Împartasaniei, copiii aratându-se miscati si emotionati.
La sfârsitul Sfintei Liturghii, sarbatoritii au tinut un concert de cântece religiose, încântându-i pe toti cei prezenti cu glasurile lor îngeresti, urmând apoi sa se bucure împreuna cu totii: copii, parinti, membrii ai familiilor si membri ai comunitatii de agapa ce s-a facut în sala din subsolul bisericii.
Domnul, cel pe care acesti copii l-au primit în mod solemn în Sfântul Sacrament al Euharistiei, sa le fie calauza lor si celor pe care acestia în vor avea în preajma iar Maica Sfânta sa-i ocroteasca în toata viata lor.