Părintele Antoniu Chifor a vizitat în Duminica a XVI-a după Rusalii, Parohia Cehei Pustă, localitate componentă a orașului Șimleu Silvaniei din județul Sălaj. Comunitatea este păstorită de către părintele Mircea Ardelean.

În cuvântul de învățătură referitor la Pericopa Evanghelică a Pildei Talanților, părintele vicar a evidențiat următoarele:

„Orice dar aduce cu sine anumite obligații. E vorba de „obligația” de a servi bine. A sluji cu devotament.

Ce implică această bună servire pe care o îndeplinesc cu succes cele două slugi „bune și credincioase”? Slugile pleacă „îndată” să-și împlinească misiunea – nu e rost să piardă timpul, să facă analize, să-și conceapă strategii. Slugile „bune și credincioase” par să știe ce au de făcut dinainte de a fi trimise să înmulțească darul. Par să fie de mult în poziția de start a atletului, așteptând doar pocnetul pistolului de început de cursă.

Cel ce nu înmulțește talantul este omul fără ritm, care nu rezonează nici la ceea ce i se dă, nici la ceea ce i se cere. Nu poate dărui, pentru că nu știe cum să primească.

Concluzia nu e deloc comodă: talantul / talentul nu e opțional, nu e ceva căruia să i te dedici doar în timpul liber, sub forma hobby-ului. Cel mai rău lucru posibil e să îl îngropi. Dacă îl ai înseamnă că ți s-a dat, iar dacă ți s-a dat, ești deja obligat să-l pui în mișcare, și nu oricum, ci în ritmul potrivit.”

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de către credincioșii Parohiei alături de organistul Bisericii.

La final au fost transmise binecuvântarea și salutul Preasfinției Sale Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea.

Eugen Ivuț