„În data de 24 mai a.c. Seminarul Teologic Greco-Catolic ”Sfintii Trei Ierarhi” din Oradea, a organizat a II-a editie a campionatului de fotbal, la care au participat cinci echipe: echipa Seminarului, echipa Liceului Greco – Catolic ”Iuliu Maniu”, echipa Colegiului ”Sfânta Familie”, echipa Congregatiei ”Don Orione” din Oradea si echipa Oratoriului ”Maria Imaculata”. Evenimentul s-a desfasurat pe terenul sintetic din apropierea garii, si a avut ca scop un altfel de întâlnire a tinerilor, care în ciuda unei zile destul de toride, au renuntat la timpul lor personal spre a raspunde provocarii lansate de organizatori.
În întâmpinarea acestui efort, s-au acordat cupe, premii si diplome, în primul rând pentru performantele obtinute dar si în semn de apreciere a faptului ca au raspuns invitatiei.
Locul I a fost ocupat de neînvinsa echipa a Congregatiei ”Don Orione”, locul II a fost adjudecat echipei Oratoriului ”Maria Imaculata” iar locul III a fost ocupat de echipa Seminarului. Trofeul de cel mai bun jucator a fost câstigat de Bogdan Baciu, din partea echipei liceului, trofeul de cel mai bun portar a fost luat de catre Calin Haiasi, din partea echipei Congregatiei ”Don Orione”, iar trofeul de golgeter a fost luat de Vlad Turla, din partea echipei Oratoriului ”Maria Imaculata”.
Nota de seriozitate a fost acordata de prezenta a doi arbitri, Ducu Naom si pr. Alexandru Dragos, carora le multumim pentru efortul depus.
Evenimentul a avut o parte putin mai speciala, prin faptul ca au fost invitati câtiva preoti, care sunt fani ai acestui sport, sau din partea carora am primit sprijin spre a reusi organizarea acestui eveniment, care au jucat un meci demonstrativ cu echipa câstigatoare. Au reusit sa raspunda invitatiei urmatorii parinti: Anton Cioba, Razvan Remes, Dragos Alexandru, Doru Popovici si Calin Duse. La final s-au acordat diplome si medalii, semn de rasplatire simbolica a efortului facut de catre parinti pentru a fi prezenti.
Multumim Bunului Dumnezeu ca am reusit sa ducem la capat aceasta initiativa, traind în continuare cu gândul si speranta ca toate s-au facut spre mai mare marirea Sa.