„Asa cum face în fiecare an, si în 2013, de Craciun, Asociatia Caritas Eparhial Oradea (ACEO) si-a aplecat privirile spre cei nevoiasi. Organizatia, nu doar ca a dus traditia mai departe, ca beneficiarii sai sa nu duca lipsa de ceva de sarbatoarea de Craciun, ci s-a îngrijit sa ofere caldura si speranta sarmanilor. În jur de 80 de persoane, care provin din familii nevoiase si chiar oameni ai strazii, beneficiari ai programului ,,O masa calda pentru sarmani”, au luat masa de Craciun împreuna cu angajatii, voluntarii si familiile celor din ACEO, la cantina sociala a organizatiei. În jurul prânzului, bucurosi ca cineva se gândeste la ei, s-au asezat cuminti la masa si au mâncat în liniste tot ce li s-a pus în farfurie. Nu au facut mofturi si nu au uitat sa spuna, la final, ,,Va multumim pentru ca ne-ati facut sa ne simtim ca într-o familie!”. Iar cei de la Caritas Eparhial au avut grija ca masa sa fie bogata, iar atmosfera cât mai familiara.
Astfel, Caritas Eparhial a reusit sa-i faca pe oameni sa uite, pentru o clipa, de problemele cu care se confrunta si sa simta Magia Craciunului.
,,Craciunul prin excelenta este o sarbatoare a familiei. Dorim ca asistatii nostri sa simta de Craciun, mai mult ca oricând, ca fac parte dintr-o familie. Dorim sa aducem un strop de bucurie, cu ocazia Craciunului, în sufletul si pe chipul unor oameni singuri, aflati în nevoie sau bolnavi. Aceasta este esenta Sarbatorii Craciunului: sa daruiesti”, este de parere parintele Olimpiu Todorean, presedintele ACEO.
Sursa:http://www.caritaseparhial.ro