„În perioada 23 – 24 mai 2014 a avut loc la Târgu-Mures, în Arhieparhia de Alba Iulia si Fagaras, Adunarea Generala a Asociatiei Generale a Românilor Uniti, Greco-Catolici (AGRU). Tema Adunarii Generale din acest an a fost „Bucuria minunata si mângâietoare de a evangheliza”. Drept motto a fost ales un fragment din Exortatia Apostolica Evangelii Gaudium: „Bucuria evangheliei umple inima si viata celor care se întâlnesc cu Isus. Cei care se lasa mântuiti de el sunt eliberati de pacat, de tristete, de golul interior, de izolare. Cu Isus Cristos mereu se naste si se renaste bucuria”. Întâlnirea delegatilor AGRU veniti din cele cinci Eparhii greco-catolice si din Vicariatul de Bucuresti a fost organizata de Consiliul Director national împreuna cu doamna Alexandra Belciug, din AGRU arhieparhial, filiala Târgu-Mures si cu pr. protopop Dan Fodor.
Lucrarile Adunarii Generale au început în seara zilei de 23 mai, în prezenta PS Claudiu, cu salutul presedintelui AGRU national, dl. Alin Tat, a PS Claudiu care a transmis salutul Prea Fericitului Lucian si a pr. Dan Fodor, din partea gazdelor.
A urmat o conferinta a domnului Alexandru Cistelecan, pornind de la o lectura incitanta a Cartii lui Iona, urmata de dezbateri.
Sesiunea de lucru s-a reluat sâmbata.
A fost discutata tema formarii permanente a laicilor din Biserica Româna Unita, s-au cautat metode prin care membrii AGRU sa organizeze momente de formare cât mai corespunzatoare nevoilor actuale, mai ales formare biblica si spirituala, reactivarea obiceiului de a organiza zile de exercitii spirituale anuale pentru toti membrii AGRU, dar deschise si celorlalti laici interesati.
Ordinea de zi a cuprins si punctele:
– prezentarea întâlnirii cu reprezentantii FAFCE întruniti la Bucuresti în data de 3 aprilie 2014;
– prezenta AGRU în organizatii europene (SIESC, ELF), precum si în ACRO.
La Sfânta Liturghie au concelebrat pr. Angelo Pop, asistent spiritual national si asistentii spirituali ai fiecarui AGRU eparhial, precum si câtiva preoti invitati.
În dupa-amiaza zilei de 24 mai a fost vizitata casa memoriala a Cardinalului Alexandru Todea, la Reghin.
Adunarea s-a încheiat în spirit fratern, cu speranta ca harurile primite vor da roade din belsug, prin actiunea fiecaruia în biserica locala.