„La invitatia Preasfintiei Sale Virgil Bercea a avut loc, în ziua de 24 aprilie a.c. la Oradea, întâlnirea responsabililor eparhiali cu învatamântul catolic din Biserica Româna Unita cu Roma Greco-Catolica din România. Întrunirea s-a desfasurat în sala de consiliu a Facultatii de Teologie Greco-Catolica a Departamentului din Oradea al UBB Cluj Napoca. Au participat reprezentanti ai Eparhiilor de Cluj-Gherla, Oradea si ai Arhieparhiei de Alba Iulia si Fagaras, respectiv din Blaj si Bucuresti.
Dupa cuvântul de bun-venit adresat participantilor, Preasfintia Sa Virgil Bercea a subliniat importanta predarii religiei în scolile greco-catolice dar si în scolile de stat, precum si a catehezei în parohii pentru copii si tineri, dar si pentru diferitele categorii de adulti.
Fiecare participant a prezentat apoi, situatia învatamântului catolic în scolile din eparhia sa, punând în evidenta atât aspectele pozitive, cât si dificultatile cu care se confrunta profesorii de religie în scoli si preotii în parohiile lor. S-au facut propuneri pentru îmbunatatirea procesului educativ religios, începând pin organizarea de cursuri de formare si consfatuiri periodice pentru profesorii de religie, promovarea implicarii profesorilor de religie în diferitele asociatii catolice, organizarea de tabere interjudetene tematice pentru copii si tineri.
Aceasta întâlnire reprezinta începutul unei serii de întâlniri cu responsabilii învatamântului religios si ai catehezei la nivelul Bisericii Greco-Catolice din România, menite sa aduca îmbunatatiri în ceea ce priveste predarea religiei greco-catolice în scoli dar si a uniformizarii modului în care se realizeaza cateheza în biserica noastra.