„Organizatiile Caritas Eparhial Oradea si Caritas Catolica Oradea au organizat, la Oradea, în cadrul celei de a doua editii la nivel national, evenimentul intitulat “Un milion de stele”, sâmbata, 13 noiembrie 2010, ora17:00, în fata Casei de Cultura a Sindicatelor, în Piata 1 Decembrie.
Scopul acestui eveniment a fost acela de a oferi semne vizibile pentru o societate solidara si o lume dreapta, de lupta împotriva saraciei si a excluziunii sociale.
La eveniment au participat P.S. László Böcskei si P.S. Virgil Bercea, care au tinut un cuvânt de încurajare si de îndemn la solidaritate cu cei care sunt în nevoie. Au participat un grup de studenti de la Seminarul Teologic „Sfintii Trei Ierarhi”, un grup de la Mânastirea „Maica Domnului” format din tineri de la grupul „Allegria” si din parohie, un grup de tineri de la Liceul „Szent László”, angajati Caritas, voluntari Caritas si peste 300 de persoane care au dorit sa fie solidare cu cei saraci, batrâni, suferinzi, prin aceste lumini simbol al luminii vietii lor.
Suma obtinuta din donatii, în valoare de 1.069 lei, va fi destinata Centrelor de Îngrijire la Domiciliu.