„În noaptea dintre 5 spre 6 aprilie Asociatia Tinerilor Români Uniti ASTRU Oradea a organizat, în Biserica Seminarului din Oradea, Adoratia Euharistica nocturna cu motto-ul “Priveghiati si va rugati împreuna cu Mine”!
Aceste momente de rugaciune au avut drep scop unirea tinerilor într-un mod intim cu Mântuitorul Isus Cristos, Adoratia desfasurându-se în silentium. Dupa terminarea Exercitiilor Spirituale ale tinerilor din protopopiatul de Oradea, desfasurate sâmbata, 5 aprilie, o parte din grupurile participante alaturi de credinciosi din Oradea s-au adunat spre a da marire si cinste lui Dumnezeu în Adoratia Preasfântului Sacrament.
Programul a început la orele 21.00 cu ritualul Binecuvântarii Euharistice iar dupa aceea s-a expus Sfântul Sacrament care a fost “vizitat” pâna dimineata la orele 7.00, când s-a încheiat momentul de rugaciune.
Momentele de adoratie i-au ajutat pe tineri sa “privegheze” alaturi de Cristos, deoarece iubitul nostru Mântuitor are nevoie de adoratori care sa Îl caute si sa Îl slujeasca mereu pentru ca El este un izvor de daruri pentru întreaga omenire. Prin acest mic semn tinerii au încercat sa îi multumeasca lui Dumnezeu pentru darurile primite în acest an la Exercitiile Spirituale la care au participat, rugându-se de asemenea pentru toti tinerii din lume si pentru pace între popoare.
Silentium-ul i-a ajutat sa se descopere pe ei însisi, sa-si descopere calitatile si defectele lor si sa accepte darurile primite de la Isus Euharisticul.
Speram ca aceasta Adoratie sa fie spre cresterea noastra spirituala si spre aprofundarea experimentarii iubirii lui Dumnezeu.

Marturie:

Am avut cu totii ocazia de a ne opri din stresul cotidian si de a medita câteva ore alaturi de Isus. Cu totii am avut nevoie de o mângâiere, o îmbratisare, înainte de Sfintele sarbatori pascale. I-am daruit lui Isus tot ceea ce noi avem, probleme, greutati, bucurii – pentru a ne încredinta lui si pentru a trai alaturi de el Sarbatoarea Pastilor. Stând alaturi de el anul acesta în meditatie si rugaciune, poate nu îi va fi mai usor sa duca crucea, dar cu siguranta vede ca ne gândim la el, la suferinta lui pentru noi, si ca recunoastem ca îi suntem pe veci datori pentru ca ne-a rascumparat. (Raul Stancea)