„Sâmbata, 5 aprilie au avut loc, la Seminarul Teologic “Sfintii Trei Ierarhi” din Oradea, Reculegerile Spirituale pentru Postul Mare ale tinerilor din protopopiatul de Oradea. Cu acest prilej a fost invitat pentru a tine meditatiile pr. Antoniu Chifor, rector al seminarului oradean. Acesta a vorbit în cele doua meditatii ale sale, despre Simeon din Cirene si de modul în care putem ajunge si noi un “Simeon” pentru societatea noastra. Parintele a subliniat faptul ca tinerii au o mare nevoie de ajutor deoarece adesea sunt marginalizati si duc o mare lipsa de comunicatie.
La acest eveniment au participat tineri din Oratoriul Maria Imaculata, Grupul Pro Sanctitate – elevii Liceului Greco-Catolic “Iuliu Maniu” din Oradea (GPS), Allegria si ASTRU. Programul a fost deschis de Sfânta Liturghie animata de catre tinerii din ASTRU Oradea, continuând apoi cu niste jocuri de cunoastere, meditatiile si prânzul.
Dupa terminarea meditatiilor s-au format grupurile de discutie care au raspuns la întrebarile adresate de catre parintele rector.
Tinerii, împreuna cu preotii prezenti, au tras concluziile finale ale exercitiilor din acest an, cu totii fiind multumiti de rezultatele obtinute în urma timpului petrecut împreuna.
Programul s-a sfarsit cu o rugaciune comuna animata de catre tinerii de la Oratoriul Maria Imaculata, fiecare mergând mai împlinit spiritual la casa lui.
Reculegerile spirituale au fost organizate de catre Biroul Pastoral pentru Laici care a oferit participantilor si masa de prânz. Pe aceasta cale dorim sa le multumim.

Marturie:

Cred cu adevarat în motivul pentru care ma aflu azi în Oradea, la Liceul Teologic Greco-Catolic si cred în rolul meu în ASTRU si cred din suflet ca toate acestea sunt bine puse la punct în planul lui Dumnezeu pregatit pentru mine. Din nou sunt mândra sa afirm ca participarea mea la exercitiile spirituale de sâmbata au completat înca o piesa din viata mea spirituala. Daca ar fi sa ma rezum la un cuvânt acela ar fi "fericire". Asta am simtit în momentul în care m-am vazut înconjurata de atâtia tineri plini de viata si dornici sa se apropie mai mult de Dumnezeu si cred cu tarie ca noi putem sa fim un exemplu prin tot ceea ce facem în cadrul Bisericii si pentru alti tineri. Am ramas foarte placut impresionata si de data aceasta. (Andreea Plugaru)