„În perioada 22-23 martie 2014, Colegiul Greco-Catolic „Sfânta Familie” din Oradea a participat la exercitiile spirituale premergatoare sarbatorii Pastelui. Acestea au avut loc la Baile 1 Mai, unde într-un climat de liniste si retragere din aglomeratia zilnica, studentii au avut posibilitatea de a-si pune ordine în suflet, de a-si cauta linistea si pacea interioara.
În acest an, meditatiile au fost tinute de catre parintele Iuliu Muntean, care a vorbit în prima parte a zilei, despre acceptarea si asumarea consecintelor actiunilor, fapt care duce la libertate. Pentru a fi cu adevarat liberi, este nevoie de vointa fiecaruia, de a fi protagonisti în propria viata, de a lupta cu propriul ego, de a cauta înlauntru, deoarece acolo se afla raspunsul si antidotul pentru probleme. De asemenea a vorbit despre fericire, pe care a definit-o ca fiind o consecinta a ceea ce produce fiecare si a mentalitatii iar nu o stare. Pentru a fi fericit, trebuie sa fi recunoscator pentru ceea ce ai si sa nu fi suparat pentru ceea ce nu ai. Toate acestea au fost prezentate în lumina sarbatorii Buneivestiri, înaintea careia s-a desfasurat retragerea spirituala, folosind exemplul Mariei care este un model de credinta, de acceptare a planului lui Dumnezeu.
În a doua parte a zilei, parintele Iuliu ne-a propus filmul documentar: „ De la ambitios la sens- descoperind sensul vietii tale”; film care propune meditarea asupra scopului vietii si importanta de a fi fiu a lui Dumnezeu; totodata este prezentata „schimbarea” care are loc tinând cont de libertatea fiecaruia.
Spre final au avut loc concluziile si întrebarile adresate parintelui iar raspunsurile au fost primite cu mare interes. Totodata studentii s-au bucurat de vizita Preasfintitului Virgil Bercea, care a comparat aceasta retragere cu cea a Apostolilor împreuna cu Isus .
În noaptea de sâmbata spre duminica studentii au participat la Adoratia Euharistica perpetua la Biserica Greco-Catolica din Baile 1 Mai.
Seria de exercitii spirituale s-a încheiat, duminica cu Sfânta Liturghie în Biserica Greco-Catolica. Alaturi de studenti au fost prezenti: parintele paroh Pâncotan Vasile, parintele Popa Paul – magistru si Eugen Ivut- vicemagistru.
Aceste exercitii au avut ca scop pregatirea pentru Sarbatoarea Învierii Domnului nostru Isus Hristos; fiind de folos si cu multe roade spirituale pentru toti cei prezenti.