„1 martie a fost pentru noi o zi de mare bucurie, o zi de carnaval. Ne-am pregatit dis-de-dimineata, am îmbracat cele mai frumoase haine, unii dintre noi au avut masti, altii si-au confectionat chiar costume. Apoi am pornit la drum cu multa voie buna, caci petrecerea care anunta primavara urma sa înceapa.
Carnavalul Primaverii a fost organizat de catre Protopopiatul Beius si a reusit sa reuneasca si în acest an copii, parinti si multi alti spectatori într-o atmosfera de joc si veselie dedicata zilei de 8 martie. Tema carnavalului a fost centrata asadar nu doar în jurul primaverii, cu minunatele sale cântece si culori, ci si în jurul celor care ne-au oferit darul cel mai pretios, venit de Sus: viata. Am ascultat poezii dedicate mamei, au fost interpretate melodii frumoase, iar copiii s-au bucurat de jocuri si dansuri animate de tineri. Diversitatea programului a fost data si de alte momente „surpriza”: unui participant i s-a cântat în cor La Multi Ani, fiindca îsi serba ziua de nastere; o tombola ne astepta pe toti în holul de la intrare; un concurs de dans i-a facut pe copii sa îsi exerseze talentul pe scena.
La carnaval au fost invitate toate parohiile care apartin de Protopopiatul Beius, dar totodata si copii din toate scolile din oras. Ei au fost sustinuti si încurajati de învatatorii lor, precum si de parinti, care au contribuit de asemenea la organizarea evenimentului. Fiecare grup a pregatit un moment artistic, fie dans, cântec, joc sau poezie, prin care sa transmita celorlalti un pic din frumusetea vietii. Au fost împartite diferite premii, pe baza deciziilor juriului – pentru cel mai bun costum, cel mai tânar participant, cea mai buna dansatoare, cel mai bine pregatit grup, Miss si Mister Carnaval si multe altele.
Înca o data, copiii si-au dovedit creativitatea. De la pirati, Batman, Superman, cavaleri si Zorro, pâna la Rapunzel, Scufita Rosie, printese, îngeri, si multe alte personaje de poveste, în dupa-masa zilei de sâmbata le-am putut urmari pe toate pe scena. Timp de câteva ore am lasat ca acest început de primavara sa aiba loc pe tarâmul copilariei, acel tarâm plin de farmec si de magie, unde fiecare suflet poate sa devina acel personaj stralucitor pe care îl viseaza. Dupa ce, prin bucuria acestei zile, inima a multumit mamei pentru iubirea cu care ne ocroteste, glasurile copiilor s-au unit în cântec de multumire si pentru Mama Cereasca, caci, asa cum versurile o spun, „mai frumoasa ca Maria nu e nimeni pe pamânt”.