„Câteva dintre cele mai spectaculoase imagini cu monumentele si frumusetile Oradiei, realizate în ultimii 16 ani de artistul fotograf Ovi D. Pop, au fost adunate de acesta într-un album tiparit pe care l-a intitulat "Oradea mea".

În prefata, Ovi D. Pop a ales un text pe care l-a scris pentru BIHOREANUL în 2012 intitulat "Sunt mândru ca-s oradean". "Unul din atuurile casei e "haina" acesteia, decorul exterior reprezentat de multitudinea de cladiri monument, cu vechimi de pâna la 600 de ani, înfipte aici de mesteri italieni, austrieci, evrei, unguri si români. Aceste "bibelouri" nu sunt de nicio natie, sunt ale noastre, ale oradenilor. Iar unicitatea si splendoarea acestor "vesminte" ar trebui sa deschida pofta spre mândria de a fi locuitor al acestei frumoase case!", scria atunci fotograful oradean.
Respecându-si crezul de atunci, Ovi D. Pop a selectat imagini cu locurile si cladirile cele mai importante ale orasului, pe care le-a surprins în diverse momente de-a lungul ultimilor 16 ani, inclusiv din aer, si le prezinta în noul sau album.
"Oradea mea – Az én Nagyváradom" a fost lansat, miercuri dupa amiaza, în Cetatea Oradea, la eveniment fiind prezenti prefectul Claudiu Pop, presedintele Consiliului Judetean, Pasztor Sandor, viceprimarul Florin Birta, senatorul Biro Rozalia, episcopul greco-catolic Virgil Bercea si alte câteva zeci de invitati.
Amfitrioana evenimentului, istoricul si muzeograful Cristina Puscas, a deschis albumul ca fiind unul "de istorie, arhitectura, arta si turism", acesta prezentând informatii despre fiecare monument care apare între copertile acestuia.
"Multumesc Primariei ca-si da silinta si renoveaza aceste bijuterii arhitecturale, cu care putem iesi în lume si putem sa fim recunoscuti ca un punct de interes turistic", a spus Ovi D. Pop la lansare, precizând ca a lasat dinadins pe afara Dealul Ciuperca în contextul în care, desi reabilitat, acesta a luat-o la vale.
La lansare, invitatilor li s-a pregatit si un monolog umoristic interpretat de actorul Sebastian Lupu si momente muzicale semnate de baritonul Florin Ganea.
Ovi D. Pop a tiparit 2.000 de exemplare din albumul "Oradea mea", din care 600 le-a lasat deocamdata fara coperte, pentru ca, la comanda, acestea sa fie personalizate. Demonstrativ, la lansare, fotograful a prezentat si împartit albumul în varianta cu coperte personalizate pentru Primarie, Consiliul Judetean, Institutia Prefectului, precum si pentru parteneri si colaboratori.
"Cum acest album poate fi folosit si ca obiect de promovare si poate fi facut cadou am dorit sa dam posibilitatea ca acesta sa fie personalizat", a explicat autorul.
Albumul "Oradea mea – Az én Nagyváradom" poate fi cumparat din magazinele King Art, precum si din librariile Illyés (str. Jean Calvin) si Gutenberg (str. Episcop Mihai Pavel) la pretul de 45 lei.

Sursa: http://www.ebihoreanul.ro