Vino si spune DA Servicii Sociale!, vineri 16 octombrie 2015, ora 18.00

Sustine Petitia prin care cerem Guvernului sa creasca cu 0,3% pe an din PIB pâna în 2020 bugetul pentru servicii sociale http://www.petitieonline.com/da_servicii_sociale
Vineri 16 octombrie 2015, ora 18.00, în 54 de localitati din România, organizatiile Caritas sustinute de partenerii lor fac apel catre Guvernul României sa creasca valoarea finantarii de la bugetul de stat pentru dezvoltarea serviciilor sociale, ajutând astfel pe cei 40% din cetatenii României care se afla în risc de saracie si excluziune sociala, sa traiasca o viata demna!
Cel mai amplu gest de solidaritate cu persoanele aflate în dificultate, Un Milion de Stele, 2015 (www.unmiliondestele.ro) a ajuns la editia a sasea în România. Anul acesta evenimentul de advocacy aduce în prim plan importanta serviciilor sociale si impactul pozitiv pe care acestea îl au la integrarea profesionala si sociala a persoanelor vulnerabile.
Vineri, 16 octombrie la ora 18.00 în 54 de localitati din România se vor aprinde candele ale solidaritatii, se va face cunoscuta petitia initiata de Confederatia Caritas România DA Servicii Sociale si se vor strânge semnaturi care vor crea baza de sustinere pentru a convinge Guvernul sa creasca cu 0,3% pe an în PIB pâna în 2020 bugetul pentru servicii sociale. Petitia poate fi semnata si online la adresa:www.petitieonline.com/da_servicii_sociale
Prin evenimentul de advocacy Un Milion de Stele sustinem cauza persoanelor nevoiase si a grupurilor marginalizate din punct de vedere social, de a avea acces la servicii sociale pentru a depasi situatia de dificultate în care se afla. Actiunea face apel si catre publicul larg, Mass-Media, autoritatile centrale si locale sa sustina un sistem de asistenta sociala transparent si sustenabilitatea finantarii si furnizarii serviciilor sociale.
Prin organizarea evenimentului Un Milion de Stele, Confederatia Caritas România s-a asociat înca din anul 2009, actiunilor similare organizate în Europa, cu scopul de sensibiliza cetatenii si de-ai îndemna spre solidaritate cu persoanele care traiesc în saracie si care sufera de fenomenul excluziunii sociale. A aprinde o lumânare într-un spatiu public reprezinta gestul simbolic de a fi solidar cu o persoana aflata în dificultate.
Detalii despre eveniment, harta cu localitatile participante la eveniment si adresa din fiecare localitate, pot fi gasite pe site-ul www.unmiliondestele.ro
Acest eveniment este organizat în cadrul Proiectului „ONG-uri mai puternice împreuna! Lobby si advocacy pentru crearea de oportunitati egale pentru ONG-urile furnizoare de servicii sociale în accesarea finantarilor publice”, finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.
***
Confederatia Caritas Romania (www.caritas.org.ro) este o organizatie neguvernamentala de tip retea, cu o istorie de peste 20 de ani, cu rolul de a reprezenta la nivel national si international cele 10 organizatii Caritas active în România. Caritas în România abordeaza sistematic si structurat problemele sociale ale comunitatilor raspunzând nevoilor persoanelor aflate în dificultate. La nivel national, activitatea organizatiilor Caritas este concentrata pe domenii de specialitate în cadrul carora se deruleaza mai multe programe de asistenta sociala complexa: îngrijire la domiciliu, servicii socio-medicale pentru batrâni si persoane cu dizabilitati, educatie pentru prevenirea dezastrelor naturale, interventie directa în caz de calamitati, asistenta directa si consiliere, centre de zi pentru copii si tineri, activitati de integrare comunitara si profesionala pentru persoane defavorizate social. Caritas România este membra a Caritas Europa (www.caritas.eu) si a Caritas Internationalis (www.caritas.org).

Sursa:http://www.caritaseparhial.ro