„În ziua de 2 februarie 2014, Sarbatoarea Întâmpinarii Domnului, Parohia Greco-Catolica “Duminica Tuturor Sfintilor” de la Centrul “Don Orione”, a avut parte de o surpriza placuta, prin vizita pastorului eparhiei, PS Virgil Bercea.
În solemnitatea Întâmpinarii Domnului, prilej în care se sarbatoreste Ziua Mondiala a Vietii Consacrate, ajunsa în acest an la a XVIII-a editie, Parohia „Duminica Tuturor Sfintilor” a fost vizitata de catre pastorul sau, Excelenta Sa PS Virgil Bercea. Pentru comunitatea calugarilor Orionini, cât si pentru credinciosii parohiei, a fost un prilej de mare bucurie.
În cuvintele de încurajare, rostite în cadrul solemnei celebrari euharistice, Excelenta Sa a amintit de speciala consacrare a calugarilor dar a tinut sa precizeze ca fiecare om, în parte, este consacrat prin Botezul ce l-a primit, devenind astfel mesageri ai Domnului în societatea de astazi. De asemeni a tinut sa precizeze, facând referinta la asteptarea rodnica, în rugaciune a lui Simeon si a profetesei Ana, trebuie sa ne fie de exemplu. Visele noastre se vor realiza în masura în care noi dorim si luptam ca ele sa se adevereasca. El a încurajat îndeosebi pe tineri sa nu renunte niciodata la visele lor, ci convinsi fiind de binecuvântarea Domnului sa fie statornici si puternici în greutati.
În încheiere a amintit de scrisoarea Prea Fericitului Cardinal Lucian, care ne îndeamna sa ne rugam pentru devastatul popor ucrainean si a invocat protectia Presfintei Fecioare Maria, Maica Bunului Sfat, asupra tuturor, în special asupra celor ce sufera.
Îi multumim si pe aceasta cale pastorului nostru si îl rugam pe Bunul Dumnezeu sa îl binecuvânteze si sa îl calauzeasca în pastorirea poporului crestin încredintat.
Instaurare omnia in Christo!