„Totusi pentru noi nu este decât un singur Dumnezeu: Tatal, de la care vin toate lucrurile si pentru care traim si noi, si un singur Domn: Isus Hristos, prin care sunt toate lucrurile, si prin El si noi” (1 Cor 8,6).

Duminica, 26 ianuarie, mica localitate Gruilung, din protopopiatul Holod, a trait un moment deosebit. La initiativa parintelui Alexandru, preot greco-catolic, credinciosi apartinând celor patru culte din sat (baptisti, greco-catolici, ortodocsi si penticostali) s-au întâlnit la ora 10 la Casa de Rugaciune a Comunitatii Baptiste pentru a celebra Ziua Domnului împreuna. Dupa cuvântul de început adresat participantilor de catre responsabilul Comunitatii Baptiste, fratele Ioan Hodut, a urmat un moment de rugaciune personala, apoi o lectura din Cuvântul Domnului, dupa care predica fratelui Ioan si cântari de lauda aduse Domnului.
La ora 10:50 ne-am deplasat cu totii la Casa de Rugaciune a Comunitatii Penticostale, unde, la fel, programul a început la ora 11:00 cu mesajul responsabilului comunitatii, fratele Ioan Morar, cuvântul de învatatura dupa lectura din Cuvântul Domnului, rugaciuni personale si cântari de lauda si multumire.
Momentul culminat al acestei zile a început la ora 12:00 în Biserica Greco-Catolica, unde am participat cu totii la celebrarea euharistica.
În acest fel putem spune ca ne-am reînnoit promisiunile facute la primirea sacramentelor initierii crestine. Cunoastem ca baptistii si-au luat numele de la BOTEZ, penticostalii si-au luat numele de la PENTECOSTE – Pogorârea Spiritului Sfânt, care noi îl reamintim prin Sacramentul Mirului. Iar cel de-al treilea sacrament al initierii crestine este EUHARISTIA.
Participarea comuna la Sfânta Liturghie, celebrata de parintele Alexandru Chivari, a fost bucuria cea mai mare pe care am putut sa o simtim în aceasta zi. Oferindu-ne sarutarea pacii, înainte de marturisirea de credinta si rostind împreuna rugaciunea Tatal Nostru, tinându-ne de mâini unii pe altii, ne-am recunoscut ca frati în Cristos si membrii a acelei Biserici zidite de Domnul când i-a spus lui Petru: „Si Eu îti zic tie, ca tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea si portile iadului nu o vor birui” (Mt. 16,18).
La acest moment înaltator au contribuit si tinerii: Tereza, Paula, Dominic si Maria (cu chitara), împreuna cu credinciosii comunitatilor participante, care au facut ca liturghia sa fie traita cu mai mare bucurie tinereasca.
Ziua de rugaciune s-a încheiat cu cântarea „Crestin sunt din leagan”, scris de catre poetul parintele Ion Gârleanu, calugar franciscan, ctitorul bisericilor din Gruilung, Dicanesti si Calea Mare (biserica din deal) între anii 1930-1936.
„Ca toti sa fie una precum Tu, Parinte, esti în mine si Eu în tine, ca si ei sa fie una în noi: pentru ca lumea sa creada ca Tu m-ai trimis pe Mine” (In.17,21)