„Aula Magna a Seminarului Sfintii Trei Ierarhi din Oradea a devenit pentru câteva ore Centru de transfuzie sanguina în ziua de miercuri, 11 noiembrie 2015.
Actiunea de donare de sânge a fost organizata de Seminarul Teologic în colaborare cu centrul de Transfuzie Sanguina Oradea. La fata locului a fost un echipaj medical condus de dr. Olivia Ligia Burta, Medic primar Medicina de laborator, sefa Centrului de Transfuzie Sanguina Oradea.
Actiunea s-a desfasurat în cursul diminetii, într-o atmosfera de caldura sufleteasca, fiecare donator fiind împins de dorinta de a face un bine semenilor.
Sângele este un simbol al vietii, iar pentru noi, crestinii, a dona sânge înseamna a dona viata celor care au nevoie. Acest lucru este un raspuns concret la invitatia pe care ne-o adreseaza Isus, aceea de a ajuta pe cel din jurul nostru, de a ne face purtatori ai problemelor celorlalti si, de ce nu, a darui din ceea ce avem noi mai scump. Cele peste 30 de persoane care au raspuns invitatiei de a dona sânge sunt seminaristi ai seminarului nostru, studenti ai altor facultati din Oradea precum si alte persoane de buna credinta din Oradea.
Actiunea se încadreaza în activitatile dedicate Jubileului Milostivirii care urmeaza sa fie inaugurat de catre Papa Francisc la Vatican si apoi de fiecare episcop în Eparhia sa. La Oradea evenimentul va fi inaugurat în ziua de sâmbata, 12 decembrie a.c. la Catedrala Sf. Nicolae.

Rector