„Duminica de dupa Botezul Domnului Isus Hristos s-a aratat a fi una de mare bucurie pentru comunitatea de credinciosi ai parohiei Poiana, unde sapte copii cu vârste cuprinse între 6 si 18 ani, au primit Taina Botezului. La acest eveniment au fost prezenti câtiva membrii ai Asociatiei Fondacio, Crestini pentru lume, care împreuna cu o parte a credinciosilor parohiei au fost alaturi de acesti copii în primirea acestei Taine. Asociatia Fondacio, a sprijinit aceasta activitate cu ajutorul celor care au contribuit la strângerea de fonduri, din cadrul concertului caritabil "Dar mai presus de toate este caritatea”, din data de 12 decembrie 2013, sustinut în Aula Magna a Seminarului Teologic a carui coordonator a fost parintele Popa Paul.
Asociatia Fondacio, a fost reprezentata de urmatoarele persoane: Ramona Cearnau, Florin Bogdanel Timos, Eugen Ivut, Noemi Mikos, Nicu Traista din partea Seminarului Teologic, iar din partea Liceului Teologic, Vasile Chindris si Calin George Cret.
În cuvântul sau de învatatura, parintele paroh Gheorghe Dat, a adus multumire lui Dumnezeu pentru toate, oaspetilor si credinciosilor din parohie pentru lucrarea mântuitoare si sacrificiul pe care l-au depus acesti tineri de a-l marturisi pe Hristos înaintea oamenilor, punând în practica învatatura Mântuitorului ca: "Oricine ma va marturisi înaintea oamenilor si Eu o sa îi marturisesc pe ei înaintea Tatalui Meu care este în ceruri”.
Dupa ce copii au primit cele trei Taine de initiere crestina: Botezul, Mirul si Sfânta Euharistie, nasii au mers la casa finilor pentru a le duce daruri, îndemnându-i pe copii sa ramâna în comuniunea cu Dumnezeu, participând activ la Cultul Divin, devenind astfel modele de urmat pentru semenii lor.