„Ziua de duminica, 1 decembrie, a.c., a constituit un prilej de bucurie spirituala si de nou început atât pentru credinciosii parohiilor greco-catolice din Drighiu si Halmasd, Salaj, cât si pentru noul lor pastor sufletesc, Parintele Ciprian-Ioan Burdas, împreuna cu familia sa.
Sfânta Liturghie a fost oficiata la capela greco-catolica din Drighiu si la biserica greco-catolica din Halmasd de catre Parintele Nicolae Bodea, protopop al Simleului-Silvaniei, Parintele Vasile Pop, preot paroh al parohiei greco-catolice din Iaz, Parintele Ioan Santa, preot paroh al parohiei greco-catolice Plopis, Parintele Ionel Costas, preot paroh al parohiei greco-catolice Port si de catre Parintele Ciprian-Ioan Burdas, noul preot paroh.
Alaturi de credinciosii din parohii, la Sfânta Liturghie au fost prezenti si credinciosi din alte parohii mai mult sau mai putin îndepartate, acest eveniment fiind un real prilej de bucurie atât pentru comunitatile locale, cât si pentru comunitatile din zona. Aceasta bucurie a fost încununata îndeosebi de prezenta la Sfânta Liturghie a Corului "Te Laudamus" , al bisericii greco-catolice "Sfânta Treime" , din Simleul Silvaniei, care în maniera specifica, a reusit prin intermediul cântului sa deschida sufletele celor prezenti spre primirea Cuvântului lui Dumnezeu.
La încheierea Sfintei Liturghii, Parintele protopop Nicolae Bodea a adresat un cuvânt de învatatura, urmat de prezentarea noului preot paroh,subliniindu-se importanta si necesitatea conlucrarii, în pace si dragoste frateasca, în parohie, pentru dobândirea roadelor spirituale si cresterea turmei lui Hristos.
Noul preot paroh a adresat, la rândul sau, un scurt cuvânt celor prezenti, multumind lui Dumnezeu pentru toate, Preasfintiei Sale, Dr. Virgil Bercea pentru încrederea acordata în vederea pastoririi acestor doua parohii, parintelui protopop, familiei si preotilor parohi, luându-si angajamentul ca, împreuna si mereu în conlucrare – preot si credinciosi, sa vegheze la buna rânduiala a Bisericii, împlinind Evanghelia lui Hristos iar prin viata, cuvântul si exemplul sau, preotul sa fie cu adevarat cel ce va sa zugraveasca chipul lui Hristos in sufletele credinciosilor.