„Învierea lui Hristos vazând, sa ne închinam Sfântului Domnului Isus, Unuia Celui fara de pacat. Crucii Tale ne închinam, Hristoase, si Sfânta Învierea Ta o laudam si o marim; ca Tu esti Dumnezeul nostru, afara de Tine pe altul nu stim, numele Tau numim. Veniti toti credinciosii sa ne închinam Sfintei Învierii lui Hristos, ca iata a venit prin Cruce, bucurie la toata lumea. Totdeauna binecuvântând pe Domnul, laudam Învierea Lui, ca rastignire rabdând pentru noi, cu moartea pe moarte a calcat”.

Preasfintia Sa Virgil Bercea a slujit astazi în Duminica Sfintelor Pasti, Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie, în Catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea alaturi de un sobor de preoti.
Sfânta Evanghelie a fost citita astazi în mai multe limbi, ca un semn al vestirii Evangheliei Domnului Isus cel Înviat la toate popoarele, astfel a fost citita Sfânta Evanghelie în limba româna de catre parintele diacon Gratian Guias, parintele diacon Leon Cosma în limba ebraica, parintele Ovidiu Duma în limba franceza, parintele Alexandru Buzalic în limba slavona, parintele Traian Dobrata în limba latina, parintele Mihai Tegzes în limba greaca, parintele Doru Popovici în limba engleza, parintele Emil Bandici în limba germana.
Preasfintia Sa Virgil Bercea a dat citire scrisorii pastorale la marita Sarbatoare a Învierii Domnului, iar la sfârsitul Sfintei Liturghii a uns cu untdelemn sfintit pe toti credinciosii prezenti.