„Duminica 11 noiembrie 2013 în Duminica Samariteanului Milostiv, Parohia Greco-Catolica „Nasterea Sf. Ioan Botezatorul” Beliu din Jud. Arad, a organizat pentru credinciosii parohiei Maslul de obste. Pentru comunitatea greco-catolica din Beliu a devenit deja o traditie celebrarea Maslului de obste în Duminica Samariteanului Milostiv.
Ca în fiecare an Biserica a fost plina de credinciosi atât din parohie cât si credinciosi veniti de la Oradea. Preotii celebranti au fost Pr. Danut Ciuban – Protopop de Chisineu Cris si paroh de Sintea Mare din Jud. Arad, Pr. Sorin Craciun – responsabil cu pastoratia în spitalele din Oradea, Pr. Ioan Aciu – paroh de Bors jud. Bihor, Pr. Ionut Dobocan – preot la Biserica Sf. Gheorghe din Oradea, Pr. Radu Cefan preot misionar si Pr. Cosmin Farcas – parohul comunitatii din Beliu.
Strana a fost condusa de Ipod. Bogdanel Timos, vicerectorul Seminarului Greco-Catolic din Oradea care a fost ajutat de Ipod. Eugen Ivut, vicemagistru în Colegiul „Sf. Familie” din Oradea si de Alexandru Farc, student în anul IV la Seminarul Teologic din Oradea, ultimii doi provenind din Parohia Beliu.
La sfârsitul Maslului Pr. Cosmin i-a dat cuvântul parintelui Sorin Craciun care lucreaza zilnic cu bolnavii si care a tinut o meditatie despre importanta Maslului pentru fiecare credincios, a vorbit despre exorcisme, când se fac acestea si cine are dreptul sa le faca si sa nu fie confundate de catre credinciosi cu practici spiritiste si de asemenea a subliniat importanta implicarii preotului în viata spirituala a fiecarui credincios cerundu-le celor prezenti la Maslu sa se roage pentru preoti pentru ca si ei au nevoie de rugaciune.
La sfârsit preotii i-au binecuvântat pe credinciosii prezenti si parohia în semn de multumire a oferit preotilor prezenti o agapa frateasca.