„Departamentul Oradea al Facultatii de Teologie Greco-Catolica din cadrul Universitatii Babes Bolyai – Cluj Napoca a organizat pe 13 noiembrie a.c. lansarea a doua volume aparute la editura clujeana Grinta: o noua editie a Fenomenologiei spiritului de G. W. F. Hegel, cu traducerea revizuita si adnotata de acad. prof. univ. dr. Alexandru Boboc si Vârsta ratiunii – ipostaze filosofice ale Iluminismului a prof. univ. dr. Vasile Musca.
Prezent la lansarea care a avut loc în Aula Magna a Seminarului Sfintii Trei Ierahi, directorul editurii, dl. Gabriel Cojocaru, a prezentat editura si locul cartilor de filosofie în planul editorial.
Dl. prof. univ. dr. Vasile Musca a aratat influenta Filosofiei spiritului în gândirea europeana, iar dl. lect. dr. Mihai Maci a prezentat Vârsta ratiunii si importanta ideilor iluministe pentru formarea culturii românesti moderne. Dl. acad. prof. univ. dr. Alexandru Boboc a vorbit despre actualitatea si specificul gândirii filosofice si despre necesitatea revizuirii vestmântului lingvistic al acesteia.
La final, invitatii au raspuns întrebarilor din public si au oferit autografe oradenilor care au cumparat toate cartile pe care editura Grinta le-a adus la Oradea pentru aceasta ocazie.