„O adunare de peste sapte sute de credinciosi, doi episcopi si peste 25 de preoti au participat duminica, 8 septembrie, la sfintirea bisericii române unite cu Roma, greco-catolice. Este vorba de capela dedicata Sf. Antonie a fostului spital Belfanti care a fost adaptata conform traditiei orientale dupa ritul bizantin, multumita muncii parintelui Andrei Mesesan, paroh al Comunitatii parohiale române si cu sprijinul a multor voluntari.
Slujba a început cu o procesiune care, începând de la Biserica parohiala din Ostiglia, a adus pe P.S. Sa Virgil Bercea, Episcop de Oradea Mare si pe S.E. Mons. Roberto Busti, Episcop de Mantova, la biserica româneasca, continuând cu Sf. Liturghie greco-catolica.
P.S. Virgil a daruit Episcopului Busti un engolpion, icoana sfânta a Maicii Domnului care este purtata de episcopii orientali, conferindu-i deasemenea parohului, don Bruno Ghiroldi, demnitatea de stavrofor, crucea pectorala bizantina. Semne de apropiere bisericeasca fata de care parohul, parintele Andrei si-a manifestat recunostinta: "Multumesc tuturor celor din Ostiglia nu numai ca m-au primit ca pe un frate si m-au sustinut – a spus – si autoritatilor care m-au ajutat sa ajung la realizarea acestui obiectiv".
La Ostiglia este prima biserica bizantina româneasca din zona de Mantova, la care se aduna românii greco-catolici din Mantova, dar si din Basso Modenese, din Rodigino si din Basso Veronese. A doua capela se înfiinteaza la Mantova, în oras. Pr. Andrei Mesesan este în Italia din 2001 si este la Ostiglia din 2008. Casatorit, conform traditiei Bisericilor Oraientale si are un fiu. Slujbele în limba româna se vor tine duminica la ora 10.30.