„Sâmbata, 14 ianuarie 2012, s-a sarbatorit în Santa Pola, Spania, Ziua Internationala a Imigratiei. Sarbatoarea a început cu o conferinta, în care ni s-a vorbit despre imigratie si imigranti, dupa care am participat la Sfânta Liturghie în Biserica „La Asuncíon de Nuestra Señora”.
La acest minunat eveniment au luat parte persoane de mai multe nationalitati, iar la Sfânta Liturghie au concelebrat, împreuna cu episcopul de Orihuela-Alicante, Rafael Palermo, atât preoti de nationalitate spaniola, franceza, germana si engleza (de rit latin), cât si preoti de nationalitate ucraineana si româna (de rit bizantin). În cadrul Liturghiei au fost rostite rugaciuni în limbile tuturor celor prezenti.
Bucuria este mare atunci când rugaciunea poate aduna atâtea persoane de nationalitati diferite, care, de fapt, au aceeasi credinta si se închina la acelasi Dumnezeu. Toti participantii au plecat la casele lor cu sufletele pline de harul pe care Domnul l-a revarsat asupra lor si cu gândul la predica episcopului Rafael, care a fost de o profunzime extraordinara si a intrat în inimile tuturor celor prezenti.
Ziua Internationala a Imigratiei se sarbatoreste pe 15 ianuarie, zi care coincide cu nasterea marelui poet român, Mihai Eminescu, si cu Ziua Nationala a Culturii Române, astfel ca noi, românii din afara tarii, am sarbatorit în aceasta zi mai multe evenimente.