„Asa cum bine a spus Cardinalul Iuliu Hossu "Credinta noastra este viata noastra!" Si pentru ca, credinta fara caritate nu aduce rod si, caritatea fara credinta ar fi un sentiment lipsit de consistenta, noi, voluntarii, datorita credintei vedem chipul lui Cristos reflectat în cei care ne cer ajutorul si contaminati de iubirea Lui nu putem sta impasibili. Schimbare este cuvântul nostru de ordine si odata cu schimbarile pe care le facem cu noi însine încercam sa schimbam si lumea în care traim.
La sfârsitul lunii iunie 2013 Asociatia Caritas Eparhial Oradea ne-a daruit un sfârsit de saptamâna minunat la Stana de Vale. Pe scurt am ajuns în 28 seara, ne-am instalat, peste asteptari, de confortabil. Prin grija pr. Vasile am avut parte de caldura placuta în camere si între noi. Sâmbata dimineata am fost prezenti cu totii la celebrarea Sfintei Liturghii, fiind sarbatoarea Sfintilor Apostoli Petru si Pavel. Tinuta afara, în natura, cântarile noastre se contopeau cu ciripitul vesel al pasarilor, cu razele mângâietoare ale soarelui si adierea vântului. Seara, ne-am adunat cu placere în jurul focului, unde pr. Vasile a initiat discutii pe tema samariteanului milostiv, a renuntarii dar si pentru a ne cunoaste mai bine. Tot la lumina si caldura focului, Delia si noi toti ca printr-o magie am transformat cartofii, ciupercile, mamaliga, pâinea, micii si carnea de pui în bunatati delicioase. Ne-am distrat cu diverse jocuri uitând de vârsta si timp.
Duminica la orele 10.00, iarasi Sfânta Liturghie în aerul pur al diminetii. Aer pe care l-am inspirat cu mare pofta facând si drumetii la Izvorul Minunilor si mai departe. Dar pentru ca muntele e ca viata însasi, plin de suisuri si coborâsuri, capricios si imprevizibil, singura modalitate de-a te simti bine, e sa-l iei asa cum e, stiind ca dupa ploaie apare negresit soarele, ca prapastia e periculoasa, doar, daca te apropii prea mult de marginea ei si, ca-n abundenta de verde, îsi vor face loc o multitudine de alte culori. Într-un cuvânt a fost o iesire în natura deosebit de reusita, care cu siguranta ne-a îmbogatit si sufleteste.
Multumim Caritas!Novice în voluntariat Dana P.