„Moment de emotie si mare bucurie pentru cei aproximativ 800 de elevi care au participat luni, 16 septembrie a.c., la deschiderea anului scolar la Liceul Greco-Catolic "Iuliu Maniu" din Oradea. Festivitatea s-a desfasurat în curtea scolii si a debutat cu un Te Deum, oficiat pentru începutul anului scolar, celebrat de PS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea.
"Ma bucur sa va salut la începutul anului scolar. Ne-am rugat pentru voi, ca Dumnezeu sa va dea întelepciune, sa învatati bine si sa aduceti bucurie parintilor si profesorilor vostri. De asemenea, ne-am rugat ca bunul Dumnezeu sa va tina aproape de neam si de biserica", le-a spus episcopul Virgil Bercea elevilor prezenti la festivitate.
La rândul sau, Andrei Cristea, directorul scolii, le-a marturisit ca i-a lipsit acel freamat specific începutului de an scolar si ca oricât de bogata arhitectural ar fi cladirea, fara prezenta elevilor este goala. "Dragi elevi, sunteti plini de energie. Va rog sa va folositi de aceasta energie pentru a deveni mai buni, mai bogati spiritual, spre împlinirea parintilor vostri. Aveti drepturi, dar si obligatii, pentru ca nicio societate nu poate progresa fara reguli. Numai voi puteti schimba ceva în aceasta tara si în aceasta lume. Aveti o mare responsabilitate, dragii mei", a mai spus directorul scolii. El si-a manifestat speranta ca "acea samânta pe care semanatorul o seamana va încolti în sufletele lor si ca rezultatele nu vor întârzia sa apara". Înainte de a da citire grupelor pe clase, Andrei Cristea i-a felicitat pe cei care au pasit pentru prima oara în aceasta scoala, si le-a urat un an roditor cu rezultate deosebite.
"Aproximativ 800 de elevi au început astazi anul scolar, de la gradinita, pâna la clasa a XII-a. Avem si sistemul Step by Step, care a debutat aici, la Oradea, în anul 1998. Ne bucuram ca, de la an la an, este un liceu tot mai cautat", ne-a declarat Anton Cioba, purtatorul de cuvânt al Episcopiei greco-catolice de Oradea.

Sursa: http://www.crisana.ro/