„Parohia Greco-Catolica din Badacin a trait momente de sarbatoare joi, 15 august 2013, de sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului, când patru copii l-au primit pentru prima oara în sufletul lor pe Isus Cristos.
Sarbatoarea a fost si mai frumoasa prin faptul ca la Sfânta Liturghie au participat un numar însemnat de credinciosi, care prin prezenta si rugaciunile lor au facut ca evenimentul sa fie unul special. Cuvintele Evangheliei „Maria si-a ales parte ace mai buna, care nu se va lua de la ea” (Lc. 10,42), subliniate în mod deosebit de parintele paroh Cristian Borz în cuvântul sau de învatatura, au fost motto-ul care a animat sarbatoarea. Parinti, bunici, rudenii si simpli credinciosi au fost profund impresionati de momentul primei Sfinte Împartasanii, dar si de momentul în care le-au fost înmânate spre aducere aminte; Sfânta Scriptura, Sfântul Rozar, o carte cu rugaciuni, medalia miraculoasa a Sfintei Fecioare si diploma, care le va aminti ca acest moment trebuie repetat ori de câte ori vor simti ca s-au îndepartat de Cristos.
Spre încântarea celor prezenti, cei patru protagonisti au interpretat cântece si poezii, sprijiniti fiind si de tinerii din parohie. Bucuria copiilor a fost împartasita de toata comunitatea, fiecare dintre cei prezenti a putut sa retraiasca momentul primei întâlniri solemne cu Cristos.