„Marti, 16.07.2013, a avut loc un eveniment deosebit pentru locuitorii din Vintere, comuna Holod, jud. Bihor, prin sfintirea instalatiei de alimentare cu apa care deserveste aceasta localitate.
Sfintirea celebrata de catre pr. Florin Jula, paroh de Vintere, a avut loc în prezenta domnului primar Ioan Horga, a domnului consilier George Faraianu, a reprezentantilor firmei si a muncitorilor care executa lucrarile. În cuvântul sau, pr. Florin Jula a multumit, între altele, autoritatilor pentru implicarea în acest proiect de alimentare cu apa a localitatii Vintere, care nu a beneficiat pâna acum de aceasta facilitate, evidentiind dorinta Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, de a se implica activ, în masura posibilitatilor, în efortul general de dezvoltare a comunitatilor locale. De asemenea, s-a mentionat dorita de implemtare în parteneriat si altor proiecte între Parohia Vintere si Primaria Holod.
Mentionam ca Episcopia Româna Unita cu Roma, Greco-Catolica, de Oradea a pus la dispozitia autoritatilor locale terenul aferent forajului de apa, traseului aductiunii si rezervorului de apa care alimenteaza întreaga comuna Holod, proiectul de alimentare cu apa a comunei Holod si implicit a localitatii Vintere fiind rodul colaborarii între episcopie si primarie.