Tuturor tinerilor din România,
Tuturor persoanelor implicate în pastoratia tineretului,

„Sa-l urmam pe Isus!”
(Papa Francisc, Omilia din Duminica Floriilor 2013)
Suntem la câteva zile înaintea deschiderii Zilei Mondiale a Tineretului de la Rio de Janeiro. În minunatul oras brazilian se vor întâlni tineri din lumea întreaga pentru a-l preamari pe Dumnezeu si pentru a se bucura împreuna de darul credintei. Aceasta a fost dorinta Fericitului Ioan Paul al II-lea, cel care a „inventat” Ziua Mondiala a Tineretului! Papa Benedict al XVI-lea i-a invitat din toata inima la aceasta sarbatoare: „Lasati-va atrasi de El! Traiti aceasta experienta de întâlnire cu Cristos, împreuna cu atâtia alti tineri care se vor îndrepta spre Rio pentru urmatoarea întâlnire mondiala! Lasati-va iubiti de El si veti fi martorii de care lumea are nevoie.”(Mesajul Sfântului Parinte Benedict al XVI-lea pentru Ziua Mondiala a Tineretului 2013). Papa Francisc va fi cel care la Rio le va vorbi tinerilor despre Cristos cu toata convingerea si-i va invita sa puna în practica tema întâlnirii: „Mergeti si faceti ucenici din toate natiunile” (cf. Mt 28,19)
La Ziua Mondiala a Tineretului de la Rio va participa si un grup de tineri din România însotiti de preoti si episcopi. Chiar daca Rio este departe, motiv pentru care putin tineri vor ajunge efectiv acolo, Ziua Mondiala a Tineretului este aproape de fiecare tânar din lume. Sfântul Parinte, Papa Francisc va vorbi nu numai tinerilor care vor fi prezenti la Rio ci tinerilor din lumea întreaga. Cei care vor primi îmbratisarea lui Cristos Mântuitorul de pe muntele Corcovado îi vor purta inima pe cei care au ramas acasa.
Dragi tineri,
Fiti bucurosi! Pe cei ramasi acasa, la fiecare celebrare la Rio, va purtam în inima, în sufletul si în rugaciunile noastre. Sfântul Parinte va vorbi inimii fiecaruia dintre voi. Ascultati cuvintele celui care vorbeste în numele lui Cristos! În cuvintele sale veti gasi pretuire, încurajare si mângâiere.
Pelerinajul lor va fi si pelerinajul vostru. Puteti urmari evenimentele din timpul Zilei Mondiale a Tineretului pe internet, mai ales pe retelele de socializare. Fiti conectati la capitala mondiala a tineretului crestin! Vorbiti-le si altora despre ceea ce se întâmpla acolo! Vorbiti-le despre Cristos!
Nu uitati ca în orice moment din viata Cristos va adreseaza invitatia de a fi ucenici ai sai. Oriunde ati fi raspundeti acestei chemari. Nu va fie teama sa fiti misionari! Isus va trimite „fara punga, fara traista, fara încaltaminte” (cf. Lc 10,4). Fiti mesagerii unei lumi noi!
Va îndemnam sa va uniti în rugaciune cu tinerii care vor pasi pe pamântul brazilian si astfel sa lasati sa patrunda si în inima voastra bucuria acestei sarbatori.
Va îmbratisam din toata inima!