„Postul Mare este o perioada de asceza si pocainta, de rugaciune si meditatie. Postul Mare este perioada de pregatire pentru Sfintele Pasti, fiind asemanat adesea cu o calatorie între Saptamana Patimilor si Înviere. În acest timp liturgic suntem invitati sa privim la Crucea lui Isus si la marea sa milostivire, sa venim la Cristos, în marele Sacrament al Spovezii, sa schimbam pacatele noastre cu bogatiile harurilor Sale, sa gustam si sa experimentam noi însine dulceata iubirii Sale plina de iertare.
La îndemnul Bisericii, parohia greco-catolica Plopis a organizat în acesta perioada o serie de trei zile de rugaciune avându-i pe rând ca invitati pe Pr. Coriolan Muresan, Pr Nicolae Bodea, iar marti, 23 aprilie 2013, de Sarbatoarea Sfântului Gheorghe pe Pr. misionar Anthony Saji, preot în Congregatia Vincentiana (CV) din India.
Seara de marti a debutat cu rugaciunea Rozariului condus de doamna Maria Biluca si copiii din parohie, iar înainte de a începe Sfânta Liturghie, parintele Anthony a facut o scurta introducere despre virtutea sperantei si rolul ei în viata crestineasca. Sfânta Liturghie a fost celebrata de catre un sobor de noua preoti apartinând protopopiatelor Simleu-Silvaniei, Zalau si Beius.
Predica a avut ca punct de plecare fragmentul din evanghelia dupa Ioan 4;5-42, parintele Anthony subliniind necesitatea perseverentei în credinta si ca adevarata convertire se realizeaza gradual, pas cu pas si numai cu ajutorul darurilor oferite de Spiritul Sfânt, care ne asista pe drumul credintei.
În încheiere parintele paroh Ioan Santa a multumit celor prezenti, preoti si credinciosi, postului Radio Maria care a transmis în direct întreaga activitate si i-a invitat la o agapa oferita de comunitate.