„Duminica, 21 aprilie 2013, 18 copii de la Liceul “Don Orione” din clasa a II-a au primit Prima Sfânta Împartasanie în Parohia “Duminica Tuturor Sfintilor”.
Copiii au fost pregatiti pentru acest moment al întâlnirii cu Isus sub forma pâinii si a vinului, dar mai ales pentru primirea Lui în Ierusalimul propriului suflet, de catre Parintele Mihai Fecheta, paroh si responsabil-coordonator al Liceului si Fratele Francisc, împreuna cu doamnele: Florentina Pascar – învatatoare, Ileana Balota – profesor de religie si Nicoleta Arendas – profesor de educatie muzicala.
Dupa o pregatire intensa si frumoasa copiii au facut prima spovada cu multa atentie, drag si emotie, apoi s-au împartasit.
Bunul Dumnezeu ne-a binecuvântat cu o dimineata însorita si calda, astfel copiii au mers în procesiune din curtea Liceului pâna la Biserica însotiti de preoti, ministranti, propriile familii, profesori si colegi de scoala, invitati si credinciosi.
A urmat celebrarea Sfintei Liturghii, iar raspunsurile liturgice au fost date de întreaga comunitate prezenta, iar unele cântece au fost înaltate de animatorii Oratoriului “Don Orione” si de catre copiii care l-au primit pe Isus osanândul pe Cel ce a venit în sufletul lor.
Predica a fost rostita de Parintele Florian Gui, Vicar General al Eparhiei de Oradea, calugar în Congregatia “Don Orione” si profesor de religie la Liceul “Don Orione”. Parintele a subliniat legatura pe care trebuie sa o avem cu Isus prezent în mijlocul nostru prin Cuvântul Sau, în Sfânta Euharistie si pe chipul celor sarmani. Adresându-se copiilor a subliniat importanta ascultarii de parinti si educatori, a stradaniilor de a avea rezultate bune, de a se realiza în viata, de a avea o cariera stralucita, dar toate acestea nu pentru o mândrie proprie ci pentru a putea sluji mai bine lui Dumnezeu si aproapelui.
Dupa Sfânta Liturghie, Pr. Mihai Fecheta, a adus multumiri tuturor celor care au contribuit la pregatirea acestui moment: copiilor în primul rând, parintilor, educatorilor, profesoarelor de religie si preotilor colaboratori.
De asemenea, copiii au primit diploma: Amintire de la Prima Spovada si Împartasanie Solemna, precum si câteva carti de rugaciune si cateheza.
Toata comunitatea prezenta a continuat acest moment deosebit participând la o agapa frateasca, în sala de festivitati a Liceului, oferita prin grija familiilor si a Congregatiei „Don Orione”. Totul a fost sub o traire profunda si cu multe emotii.
Multumim Bunului Dumnezeu pentru acest timp de har revarsat peste comunitatea noastra. Ne rugam pentru acesti îngerasi ca sa fie mereu uniti cu Isus, iar cei mari, parintii si educatorii sa fie mereu exemple si modele vii de marturisire al lui Cristos în lume.