„Într-un mileniu în care lumea pare sa fie lasata la voia întâmplarii, Dumnezeu surprinde umanitatea în toata complexitatea ei. Schimbarile neasteptate de la Roma din ultima perioada au adus în prim-plan – dupa un Conclav organizat în urma renuntarii Papei Benedict al XVI-lea la pontificat – persoana Cardinalului Jorge Mario Bergoglio, argentinian si iezuit deopotriva, devenit Papa Francisc.
O prezentare detaliata a vietii noului Papa, o subtila încadrare a intrarii sale în ministerul petrin, cât si unele dintre predicile sale sunt doar câteva puncte ce sunt surprinse într-o inedita aparitie de carte la Editura Surorilor Lauretane din Baia Mare. Asadar, volumul “Papa Francisc. Viata si provocarile”, scris de Saverio Gaeta, este o traducere din limba italiana ce aduce în lumina informatii biografice despre noul Pontif, elemente privind situatia Bisericii Catolice actuale, în special a Vaticanului, cât si aspecte care vizeaza caracterul universal al Bisericii lui Cristos, toate privite prin prisma credintei si a sperantei.
Cartea se încheie cu lista completa a Papilor care i-au succedat Sfântului Petru, caruia Isus Cristos i-a daruit cheile Împaratiei Cerurilor. Consideram benefica lectura acestei carti, pe care o recomandam tuturor românilor de buna credinta. (prezentare semnata de George Marius Nicoara; cartea costa 12 lei, are 144 de pagini si poate fi comandata prin libraria de pe Catholica.ro).

Sursa: http://www.catholica.ro